Contacteer ons op info@cultuurdrongen.be
  • verenigingenhoofd3

Culturele verenigingen

Het sociaal-cultureel volwassenenwerk staat erg sterk in Drongen. De  meer dan 40 culturele verenigingen die hier actief zijn hebben samen heel wat te bieden. Elke dag brengen ze mensen samen en zorgen ze voor ontmoetingen en nieuwe banden tussen mensen. Groot of klein, jong of oud, gezond of ziek… iedereen is er welkom.
Op een prettige, informele manier bieden zij kansen om iets bij te leren. Over een heel brede waaier aan onderwerpen: kunst, milieu, wetenschap, religie …
Voelt u zich aangesproken? Dan kan u verder kennis maken met de (sociaal)-culturele verenigingen van Drongen.

Zoek een vereniging →

Cultuuraanbod

De ruggengraat van het verenigingsleven zijn de honderden vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten om de Drongenaars dicht bij huis, op een kwalitatieve manier mee te laten participeren aan het culturele leven. Dat resulteert in een indrukwekkend programma-aanbod van ruim 500 activiteiten per jaar. Zo valt er elke dag wel iets te beleven in Drongen.

Dat activiteitenaanbod bestaat uit:

Doorlopende activiteiten

Activiteiten die regelmatig en op een vast tijdstip en plaats doorgaan en waar je dus het hele jaar kan aan deelnemen, zoals ondermeer creaclubs, koffietafels, wandelen en fietsen, cursussen enz.

Zoek een activiteit →

Kalenderactiviteiten

Eenmalige of kortlopende culturele activiteiten rond zeer uiteenlopende  thema’s, vieringen en feesten, concerten en toneelvoorstellingen, voordrachten en uitstappen, enz.

Raadpleeg de activiteitenkalender →

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...