Parothea

  Parothea is een samentrekking van Parochiaal Theater – onder deze nieuwe naam startte Karlien Lox als nieuwe uitbater van het centrum op 1 maart 2020. Het centrum werd in de COVID-periode grondig opgefrist, voorzien van een nieuwe vloer en cafetaria om te voldoen aan de noden van vandaag. Naast verhuur aan vele Drongense verenigingen en particulieren, biedt Parothea een free wifi aan om co-workspace en co-study te verwelkomen. In Parothea vind je diverse ruimtes te huur voor verenigingen en particulieren. Of het nu een vergadering is, een clubfeest of een familiebijeenkomst, je wordt er met open armen verwelkomd. Nu een zaal reserveren? Dat kan! Registreer je hier en maak je wensen kenbaar! Hulp nodig of toch liever ter plaatse reserveren? Spring gerust eens binnen, we helpen je graag verder!
  Via de website www.parothea.be kan je beschikbaarheid van zalen raadplegen en reserveren

  Theaterzaal

  Deze grote feestzaal van 150 m2 is beschikbaar voor: shows, lezingen, feesten en danslessen.
  Dit vinden wij er fantastisch aan: er is een podium van 50 m2, de akoestiek, de parketvloer! Boek nu

  Polyvalente ruimte

  Deze Polyvalente ruimte van 60m2 is beschikbaar voor: vergaderingen, meet&greet, co-study…
  Dit vinden wij er fantastisch aan: de rustige ligging, de keuze om in te delen naar eigen wens, je kan naar de tuin! Boek nu

  Cafetaria ‘De Foyer’

  Cafetaria van 50 m2 beschikbaar voor: particulieren en verenigingen die iets te vieren hebben of gewoon samen willen zijn na een overlijden van een dierbare.
  Dit vinden wij er fantastisch aan: de ontmoetingsplek voor jong en oud, het rek met gezelschapsspelletjes, de lekkere koffie, de smaakvolle pint. Boek nu

  Keuken

  Keuken van 25 m2 beschikbaar voor particulieren en verenigingen die extra ruimte nodig hebben om voedsel te bewaren of te bereiden.
  Dit vinden wij er fantastisch aan: de mobiele koelcel, de directe toegang naar buiten, de grote afwastafels, vlot bereikbaar voor leveranciers! Boek nu

  Opbergruimte

  In onze kelder staan 3 individuele opbergruimtes van 10 m2 beschikbaar voor verenigingen die materiaal of archief willen stockeren.
  Dit vinden wij er fantastisch aan: iedere bergruimte heeft een eigen slot, alles staat droog, genoeg plaats voor van alles: archiefdozen, kostuums, decor, seizoensartikelen.

  Daarnaast kan je ook een rek huren – ideaal voor het opbergen van seizoensartikelen of zaken die je vereniging niet elke week nodig heeft. Ook particulieren kunnen hier ‘goedkoop’ een berging vinden. Boek nu

  Atelier

  Het atelier is een bezinningsplek op de mezzanine, bereikbaar met de trap. Het atelier is beschikbaar voor kunstenaars en socio-culturele verenigingen die een plek nodig hebben om zich te omkleden, te rusten, te chillen.
  Dit vinden wij er fantastisch aan: je kan er ongestoord mediteren en je creatieve ingevingen uitproberen. Boek nu

  Parking

  De grote parking is privé terrein dat we graag ter beschikking stellen aan bewoners en pendelaars om de nood aan een veilige parkeerplek in te vullen. er is een zone gereserveerd voor bezoekers van Parothea, en er zijn 8 plaatsen beschikbaar voor huur obv maand. Infobord aan de straatzijde geeft extra zichtbaarheid aan de activiteiten van jouw vereniging. Dit vinden wij er fantastisch aan: je ziet wie er allemaal actief is in Parothea, je kan er als huurder gratis affiches van je evenement uithangen.
  Dit vinden wij er fantastisch aan: je eigen parkeerplek, de flexibele huuropties. Boek nu

  Terras

  Tuin en tent info Boek nu

  Praktische info

  Nieuwe openingsuren in de cafetaria van Parothea vanaf 1 februari:

  • midweek open op dinsdag-woensdag- donderdag van 14 tot 22 uur*
  • weekends op zaterdag en zondag van 10 tot 16 uur

  Parothea heeft een zaalcapaciteit vergund voor 400p met een verplicht sluitingsuur 01.00 uur. Je kan huren per zaal en per uur of het centrum afhuren voor jouw activiteit. Vraag naar onze voorwaarden!

  • Theaterzaal met parketvloer en vast podium – tot 150p.
  • Polyvalente zaal met parketvloer – tot 40p
  • Cafetaria tot 60p
  • Atelier – tot 15p
  • Keuken uitgerust met 4 werkbladen, percolator 20l, gasfornuis, microgolf, ijskast, vriesunit
  • Berging (aparte kelder, of per rek)

  Verhuur van materiaal

  Parothea stelt haar (feest)materiaal beschikbaar voor huurders en particulieren – van partytent tot receptie tafels, audio-box, micro, beamer, glazen, borden, bestek, tafels, stoelen, lichtslingers, … soepmarmite, koffiekannen,…

  Contactpersoon

  Karlien Lox | info@parothea.be | www.parothea.be | 0477 23 05 05

  Venue Details
  Working Hours
  • Weekdays
   10:00 - 19:00 Gesloten op maandag
  • Saturday
   10:00-19:00
  • Sunday
   10:00 - 19:00
  Venue Details
  Working Hours
  • Weekdays
   10:00 - 19:00 Gesloten op maandag
  • Saturday
   10:00-19:00
  • Sunday
   10:00 - 19:00