Ontspanning

  Heldenzoektocht

  Tijdens deze fietszoektocht gaan we op zoek naar sporen van 12 historische figuren die met Drongen verband houden. Zij verwezenlijkten iets opmerkelijks dat de mensen in hun tijd (en nu nog steeds) aansprak en dat hun een bijzondere status verleende. We mogen ze dan ook terecht onze Drongense ‘helden’ noemen. Door hun een straatnaam toe te kennen wordt de herinnering aan hen levendig gehouden.
  Tijdens een fietstocht langs deze straten zul je aan de hand van 20 vragen ontdekken dat er nog heel wat sporen van deze illustere voorgangers in Drongen zijn terug te vinden.
  Het beantwoorden van de vragen is in de meeste gevallen mogelijk door goede waarneming ter plaatse. Maar ook de brochure ‘Ontdek uw helden’ die werd uitgegeven door Pasar Drongen t.g.v. de Erfgoeddag 2012, kan je daarbij flink van dienst  zijn.
  Uit de antwoorden breng je letters over naar het rooster van vraag 21, volgens de aanwijzing die onder elke vraag gegeven wordt. Dat levert je een slogan op.
  Download hier de brochure ‘ontdek uw helden’
  Download hier de routekaart
  Download hier het vragenformulier
  Ben je benieuwd of je alle vragen correct hebt beantwoord, dan kan je hier de antwoorden downloaden.

  NOG TE VERPLAATSEN LINKS

  Golfinitiatie

  Dat golfen al lang geen sportief tijdverdrijf meer is voor de ‘happy few’ bewijzen ze bij Golfschool Gent! in de sportsite van de Keiskant.

  Iedereen kan er – ongeacht zijn/haar leeftijd – tegen democratische voorwaarden het golfspel inoefenen. De Golfschool – Gent , gelegen op de terreinen van de sporthal Keiskant, bevordert het beoefenen van de golfsport door middel van het organiseren van individuele en groepslessen en zorgt ervoor dat de leden in de mogelijkheid gesteld worden om hun golfvaardigheidsbewijs (GVB) te behalen. Door het organiseren van wedstrijden hebben de leden tevens de gelegenheid om hun handicap te verbeteren.

  De golfschool bestaat uit een driving range met 12 overdekte en 12 open afslagplaatsen, verlicht tot 22u. Daarnaast is er een pitching green met bunker en een putting green.
  Er is een aangename vergaderzaal, een Golf Shop en een Golf Lounge (dagschotel op weekdagen) en een mooi terras.
  Ook niet-leden zijn er welkom om vanop het terras een kijkje te komen nemen op de baan.
  Organisaties of bedrijven kunnen er in groep een initiatie golf volgen.
  De prijzen variëren volgens de omvang van de groep en het gekozen arrangement;.
  Inbegrepen:
  – genomineerd brevet van golfinitiatie voor iedere deelnemer
  – gebruik van clubs en ballen
  Reservatie 30 dagen op voorhand.
  Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Golfschool Gent 

  Krulbollen

  Krulbollen is een oud volksspel dat in het Meetjesland nog erg populair is. In de regio tussen Drongen en Aalter wordt met de platte krulbol gespeeld, elders gebruikt men een dikke bol.
  In krulbol moet je de ‘bol’ naar een staak rollen. Wie het dichtste rolt (of ‘bolt’) wint.
  Oudere Drongenaars zijn nog vertrouwd met dit bolspel dat destijds ook hier werd gespeeld op bolbanen in een achterzaaltje van de cafés. Die banen zijn ondertussen in Drongen verdwenen, maar in de aangrenzende gemeenten zijn er nog krulbolclubs en worden regelmatig wedstrijden georganiseerd.
  Enkele clubs stellen hun banen ter beschikking van groepen die met het bolspel willen kennis maken.
  Meer info: ’t Vijverhof – Stationstraat 124 – 9950 Waarschoot – tel. 09 377 57 67
  Pasar Drongen organiseert ieder jaar in de maand maart een avond krulbollen waar iedereen (ook beginners) aan kan deelnemen. Raadpleeg hiervoor hun activiteitenkalender

  Schoolhoeve de Campagne

  Schoolhoeve De Campagne is een kinderboerderij waar de relatie kind-dier-plant centraal staat. Kinderen leren er over de natuur, het milieu en het leven op de boerderij. Ze ondervinden hoe ze het best met dieren omgaan. Schoolhoeve de Campagne maakt deel uit van de Educatieve Diensten van het Departement Onderwijs en Opvoeding van de Stad Gent. Je kan ook individueel of met je gezin, de hoeve en de dieren bezoeken.
  Info: www.schoolhoeve.gent.be

  Sport en recreatiepark Blaarmeersen

  Aan de rand van de stad Gent en op slechts een paar kilometer verwijderd van het Drongenplein, strekt zich het 100 ha grote sport- en recreatiepark Blaarmeersen uit. Met zijn grote vijver en ontelbare sport- en recreatiemogelijkheden staat de Blaarmeersen garant voor puur plezier. En dat is niet alles! Een sportdag organiseren, een kajaktocht houden, genieten van een lichte lunch op het terras na een dagje sporten of enkele dagen onbezorgd kamperen? Het kan allemaal. Laat je verleiden door de troeven van de Blaarmeersen, het hele jaar door.
  Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen is dagelijks gratis toegankelijk.
  Betalend parkeren van 1 mei tot en met 31 augustus.
  Sluitingsdagen van de sportaccommodaties: 1 november, 25 december en 1 januari, 24 en 31 december: vanaf 17.00 uur
  Op dit plan krijgt u te zien wat er in de Blaarmeersen allemaal te beleven valt. www.blaarmeersen.be

  Speelpleintjes

  De open ruimte in Drongen biedt nog veel gelegenheid aan kinderen om er onbekommerd te spelen in de natuur. De nood aan speelpleinen is hier dus minder groot. Toch zijn er pleintjes die een welgekomen verpozing bieden voor wie met de kinderen op wandel of op fietstocht is.

  Je vindt hier een overzicht op de website van de stad Gent.