Het KARSKI-kwartet speelt

  Het Karski-kwartet werd in 2018 in Brussel opgericht. Op de internationale muziekscène werd het al snel gewaardeerd voor gepassioneerde vertolkingen van werk gaande van Haydn tot het 21e-eeuwse repertoire.

  Het kwartet werd opgericht door violistes Kaja Nowak en Natalia Kotarba, altviolist Diede Verpoest en celliste Julia Kotarba. De vier musici traden voor het eerst als kwartet op in het kader van de ‘Resonances Chamber Music Academy editie 2018’. Kort daarna wonnen ze de eerste Prijs op de 4e editie van de Internationale muziekwedstrijd ‘Triomf van de kunst’ in Brussel.

  Sinds de oprichting van het kwartet zijn hun mentors David Waterman, Philippe Graffin en Amy Norrington. In januari 2019 nam het kwartet deel aan het String Quartet Studio- programma van het Royal Northern College of Music (RNCM) in Manchester. Sinds september 2019 is het Karski Quartet artiest in residentie aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, bij het Artemis Quartett en Miguel da Silva, terwijl het ook zijn residentie voortzet aan het RNCM. Het Karski-kwartet dankt zijn naam aan Jan Karski, een Pools verzetsfiguur uit WO II. Jan Karski was de persoon die de geallieerden al in 1943 op de hoogte bracht van de uitroeiing van de Joden. Te midden van de enorme problemen waarmee de gehele wereldbevolking vandaag wordt geconfronteerd, vinden ze Karski’s diepe medeleven en compromisloze houding een na te leven voorbeeld, zowel in de kunsten als in het dagelijkse leven.

  Kaja Nowak, viool (1989 België/Polen)
  Natalia Kotarba, viool (1990 België/Polen)
  Diede Verpoest, altviool (1992 België)
  Julia Kotarba, cello (1990 Polen)

  • Prijs deelname: 

  15€ – 12€* (*reductietarief CPM, Davidsfonds)

  • Reservatie aanbevolen:

  jo_verpoest@hotmail.com
  roel.bohez@skynet.be
  09/ 227 17 99

  • Betaling tickets:

  rknr BE03 7370 0691 0584
  (DF-Mariakerke)