Wijndomeinen in Wallonië

  De voorbije jaren heeft de wijnbouw in Vlaanderen zich spectaculair ontwikkeld. Ook in Wallonië zijn een aantal wijnproducenten aan een indrukwekkende ontplooiing bezig. Daarom vonden we het een goed idee dit jaar een daguitstap te organiseren met een bezoek aan twee van de meest succesvolle wijndomeinen in het zuiden van ons land. 
  Domaine du Chant d’Eole (Quévy) is dé vaandeldrager in de Waalse wijnbouw én met reeds 42 ha wijngaarden goed op weg de grootste te worden in België. Deze producent van uitsluitend mousserende wijnen sleept moeiteloos de ene titel na de andere medaille in de wacht. Ook de familie Vaxelaire, sinds meer dan 100 jaar eigenaar van Château de Bioul, is goed bezig met de uitbouw van hun wijnactiviteiten. We worden er in de voormiddag opgewacht voor een uitgebreid bezoek en degustatie van enkele van hun lekkere wijnen.  
  ‘s Middags genieten we van een heerlijk koud buffet in het prachtige kader van dit kasteeldomein.
  Na de middag rijden we naar het Domaine du Chant d’Eole. Na de rondleiding en degustaties wordt het diner aangeboden in hun eigen brasserie, spectaculair gelegen in de eindeloze wijngaarden.

  Inderdaad, ook dit jaar hebben we ons best gedaan om een goede balans te vinden tussen de wijnactiviteiten en de globale beleving tijdens onze daguitstap, en dit in een formule die voor de individuele bezoeker van deze domeinen niet mogelijk is.
  Mis dus de ervaring van dit éénmalige event niet en schrijf zo snel mogelijk in !
   
  Datum : zaterdag 25 mei 2024 ( start om 8u in de A. Catriestraat 33-41 in Drongen )

  Deelnameprijs : 170€/pp
  Inbegrepen in de prijs : (zoals altijd zo goed als alles..): de toegang, rondleiding & degustaties op de wijndomeinen, lunch (koud buffet + water/koffie), diner (2-gangenmenu (2 keuzes) + aperitief/wijn/water op tafel), mini-ontbijt, busreis (Bus & Co), fooi chauffeurs.

  Inschrijven:
  Per mail naar hans.vansteenbrugge66@gmail.com of hans.vansteenbrugge1@telenet.be met vermelding van aantal personen.
  Je inschrijving is pas geldig na betaling op BE36 4427 6727 5181 van Hans Vansteenbrugge met vermelding: “Wallonië”.

  Inschrijven kan uiterlijk tot en met 11 mei.


  Coming soon:

  • Culinaire Wijnproefavond op het Kasteeldomein van Wippelgem i.s.m. Lust & Dust (zaterdagavond 15 juni)
  • 7 e Bierproefavond (september-oktober, datum nog te bepalen)
  • 22 e Wijndegustatiecursus met Alain Bloeykens, Pascal Dewerie & … op 4 vrijdagavonden in De Campagne (8 nov. / 22 nov. / 29 nov. of 6 dec. / 13 dec.)
  Event Details
  Event Details