Cuvino: Wijndegustatiecursus in Drongen

  We nodigen je graag opnieuw uit op onze 4 wijnproefavonden, op de vrijdagen 04/11, 18/11, 02/12 en 09/12/2022, telkens van 20u tot ongeveer 23u. Net als de vorige jaren hebben onze wijnavonden een niet-commercieel karakter.

  4 nov: ‘Trends, trends, trends…’ (Alain Bloeykens)
  Hoezo, de wijnwereld saai? Anno 2022 werden nog nooit zoveel nieuwe trends geboren als vandaag. Om de wijnliefhebber te blijven boeien én de verkoop op peil te houden. Wat drinken we vandaag? Wat is in ‘in’, wat is ‘out’? Waarmee verras je je vrienden en waarmee ga je af als een gieter? We gaan van noord naar zuid, van Frankrijk over Europa tot de overzeese wereldwijnlanden. Op het menu: niet alledaagse druiven, nieuwe technieken om wijn te maken, de opmars van bio, de roségekte tot de bubbelkop van de Belgen. Kortom, voor elk wat wils.
   
  18 nov: ‘Duitse topwijnen’ (Hilde Jonckheere)
  Een wandeling door de diverse Duitse wijnstijlen is een absolute ontdekking. In Duitsland worden momenteel door een nieuwe generatie de meest spectaculaire wijnen verbouwd. De combinatie van topwijnbergen, topwijnbouwers en een ideaal klimaat zorgen voor intense, fijne geconcentreerde wijnen. Een must voor elke wijnliefhebber!
   
  2 dec: ‘De mondialisering van de wijnwereld’ (Alain Bloeykens)
  Een zegen of een vloek? Vernieuwing of eenheidsworst? We proeven zowel klassiekers uit Frankrijk als enkele grote jongens uit andere landen. Eenheidsworst? Gelukkig niet! Omdat er nog altijd een resem factoren zijn die een wijn maken of kraken. Van een apart terroir tot de hand van de wijnbouwer. Van instant drinkwijnen tot wijn met een uitstekend bewaarpotentieel. Of hoe zowel ‘klassiek’ als ‘vernieuwend’ gewoon lekker kunnen zijn!
   
  9 dec: ‘Culinaire Wijnproefavond de Luxe met Pascal Dewerie in De Campagne’
  Voor wie ons feestje in juni met Alain in Deboeveries gemist heeft, is dit een herkansing! Onze huissommelier Pascal ging voor ons op zoek naar enkele ‘fabulous dinner party wine and food pairings’ en het resultaat van zijn zoektocht proeven we samen op onze 4e en laatste wijnavond. Een feestelijke én lekkere afsluiter van 20 jaar wijncursus!!
  Gastsprekers:
   
  – Alain Bloeykens (04/11 en 02/12): Moet Alain nog voorgesteld worden? Al 17 jaar te gast op onze wijncursus in Drongen en al meer dan 25 jaar actief in de wijnjournalistiek. Auteur van diverse wijnboeken, wijnspecialist van de krant Het Nieuwsblad/De Gentenaar en ook actief op radio (Radio 2, Sporza) en tv (Vlaanderen Vakantieland). Alain is tevens organisator van ‘Bubbels aan Zee’ in Middelkerke en ‘Bulles en Ardennes’ in Durbuy.
   
  – Hilde Jonckheere (18/11): was eerste sommelier van België in 2008. In 2009 opende ze samen met haar echtgenoot Wim Uyttersprot de gastronomische B&B ‘Tannine et Cuisine’ in Jabbeke. In 2016 namen ze samen wijnhandel ‘Langbeen Duitse Topwijn’ over. Hilde is waarschijnlijk de grootste rieslingliefhebber van het land!
   
  – Pascal Dewerie (09/12): behaalde na 3,5 jaar opleiding bij Alain Bloeykens zijn diploma van sommelier met onderscheiding. Na jaren in de horeca wou hij op eigen benen staan en richtte zijn eigen wijnzaak op: Winespot! Pascal organiseert ook wijnreizen en combineert hiermee zijn passies voor wijn én reizen! Hij was in 2018 voor de eerste keer te gast bij ons op de hapjesavond.
   
  Locatie: Landgoed De Campagne, Gijzelstraat 12 te Drongen-Luchteren.
   
  Deelnameprijs voor de 4 avonden: €125 per persoon, alle degustaties en de feestgerechtjes op 09/12 inbegrepen. Wie een avond niet kan komen, mag zich laten vervangen.
  Opgelet: er zijn een beperkt aantal plaatsen voor wie zich 1, 2 of 3 avonden wil inschrijven. Deelname per avond: €30 (04/11) – €30 (18/11) – €30 (02/12) – €55 (09/12, feestgerechtjes incl.)

  Extra: op elke wijnavond is er een flesje topwijn te winnen! Doe dus mee aan onze 20e wijncursus en val in de prijzen!
   
  Meebrengen: Minimum 4 wijndegustatieglazen (ISO standaard proefglazen) + 1 waterglas.
   
  Info & inschrijvingen: tot 28 oktober (of zolang er vrije plaatsen zijn) bij Luc Dierick, E-mail: luc.dierick@telenet.be.
  De reservatie is pas geldig na betaling van de deelnameprijs op rekeningnr. BE28 0631 8589 9020.
  Organisatie: CuVino (www.facebook.com/CuVino.be), m.m.v. Stad Gent – Departement Cultuur, Sport en Vrije Tijd – Cultuur Gent. pdf uitnodiging  Event Details
  Event Details