Schrijf snel in voor onze
UITSTAP NAAR ROESELARE EN IZEGEM
Chocolade en bier culinair plezier!
We bezoeken een artisanaal chocoladebedrijf in Roeselare, lunchen in een mooie groene omgeving in Kachtem bij Izegem en bezoeken de modernste brouwerij van Europa.
Een goedgevulde, interessante en culinaire dag. DEELNAME:50 EURO P.P.!
Programma:
Vertrek van de bus om 8 uur aan Zestiengemeten, bakkerij Arnoudt, Drongen.
Rond 9.00u starten we met een tas koffie in ‘Het Bourgondisch Kruis’ in Roeselare.
9.30u: Bezoek aan ambachtelijke chocolaterie ’t Karakske in Beveren-Roeselare.
We vernemen waar de cacao vandaan komt, hoe uw chocolade gemaakt wordt, welke soorten er bestaan met bijpassende degustatie. Vervolgens wordt een praline gemaakt en geproefd; we gaan dieper in op de bewaring van chocolade en hoe een sierstuk wordt gemaakt. Nadien is er tijd voor vragenstelling. Iedereen krijgt een attentie mee.
12.00u: Lunch in restaurant ‘Rhodesgoed’ in Kachtem, deelgemeente van Izegem.
Bij goed weer een wandelingetje in dit natuurgebied.
Na de lunch vertrekken we om 14.00u naar het Bierkasteel ‘Brouwerij Vanhonsebrouck’ waar we om 14.30u de brouwerij bezoeken met een professionele gids (duur 1,5 uur). Proeverij van 2 degustatiebiertjes, fles speciaalbier als geschenk. Proeven bierpraline.
Einde van de rondleiding rond 16.30u. Vertrek naar Drongen om 17u. Aankomst van de bus in Drongen voorzien rond 18u.
Deelname door overschrijving van 50 euro p.p. vóór 11 mei op rekening nummer:
BE 02 8901 5401 7540 van Okra Drongen-Centrum met mededeling ‘Uitstap 18 mei’. Niet-leden: 55 euro p.p.
Meer info? Bel Mieke: 0475/48 66 70 of mail okra.drcntr@gmail.com