Ferm: Troostplekwandeling Vinderhoute (4,5 km)

  Geniet onderweg van de mooie natuur en de stille wegen.
  Ferm speelde al langer met de idee om hun troostplek in Vinderhoute op te waarderen met kunst en bezinning, en dus ging het aankloppen bij het kunstatelier van De Triangel, een organisatie voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. “Een gevonden silexsteen uit Normandië diende als model. De bewoners-kunstenaars creëerden zoals in het model een opening waar er licht door valt en een vleugel, een symbool van hoop, die boven de
  opening reikt”, schetst Annie Houtmeyers van Ferm Vinderhoute. “Het beeld staat op een sokkel in cortenstaal, waar een vertaling opstaat van een fragment van het gedicht dat Amanda Gorman tijdens de inwijding van Amerikaans president Biden voorlas.”
  Nieuwsblad 8 december 2021

  Vertrek om 14.00 uur aan Drongenplein of aansluiten aan de Spar te Luchteren. Bij goed weer zouden we met de fiets naar de troostplek te Vinderhoute rijden (Vredesplein te Vinderhoute). Daar start de wandeling. Bij minder goed weer kunnen we carpoolen. Wie wil meerijden met de auto vermeldt dit bij de inschrijving.
  Graag inschrijven voor 24 oktober bij Myriam Van Hoorebeke (09 227 41 29 of 0488 64 80 78) of via mail: fermdrongen@gmail.com.

  Event Details
  Event Details