Troost

  Graag nodigen Landelijke Gilde, Ferm Drongen en Cultuurplatform Drongen je uit op de vernissage
  ‘Troost en steun in beelden’
  een beeldententoonstelling van Els Vermandere – op vrijdag 5 juli vanaf 18.30 u. in de tuin van Eddy en Katleen Decaesteker-Anthierens, Luchterenkerkweg 120A in Drongen.
  Vanaf 18.30 u. welkom.
  Om 19.00 u. Els Vermandere brengt haar verhaal hoe een beeld ontstaat, hoe het proces verloopt en waar ze inspiratie uit haalt; ze geeft een korte demonstratie hoe ze uit een blok steen een beeld maakt.
  Nadien wandeling in de tuin waar een 20-tal beelden van Els tentoon staan.
  20.30 u. afsluiten met een drankje.
  Je kan gratis inschrijven via fermdrongen@gmail.com of bellen naar Myriam – 09 227 41 29 – 0488 64 80 78. Bij de Landelijke Gilde kan dit via Jo Van Parys jo.vanparys06@gmail.com of 0476 61 69 54.
  Misschien wil je graag de beeldentuin bezoeken, maar past 5 juli niet. Dan kan je toch vanaf zaterdag 6 juli tot en met zondag 14 juli – tussen 14 u. en 18 u. – de beelden bewonderen in de tuin. Geef op voorhand een seintje. Dat kan via katleen.anthierens@ugent.be of 0476 59 01 18 met vermelding van datum en aantal personen.

  Ruwheid, gekneed tot tederheid.
  Hardheid, gekloofd tot vrede.
  Steen, geslepen tot poëzie.
  De beelden van Els Vermandere laten
  niemand onbewogen.
  Alsof ze zingen op het ritme van diepere snaren, alsof ze dansen op het ritme van een groter lied.
  Ze nodigen zachtjes uit om stil te staan bij wat ons echt raakt, om te waken bij wat wij in ons hart aan kostbaars dragen, om te zien wat er in ons vecht aan vragen, om te herinneren wat niet vergeten wil worden, om te dromen wat altijd weer gedroomd wil worden, om te zoeken naar wat elke generatie steeds gezocht heeft: tederheid, VREDE.
  Tekst: Bieke Vandekerckhove

  Deze activiteit is een samenwerking tussen Cultuurplatform Drongen, Landelijke Gilde Drongen en Ferm Drongen met de ondersteuning van Stad Gent.