CuVino: stadswandeling met Dille

  8ste Humoristische Natte Gentse stadswandeling met Dille

  Ontdek het verleden van het Zuidpark en het Begijnhof in ‘gezuiverd Gents’

  We zijn blij nog eens een wandeling met ‘Dille’ te kunnen aankondigen, de bekendste travestiet van Gent. René De Schepper verkleedt zich tijdens zijn wandelingen als Antoinette Vandeputte die jarenlang door Gent trok om ‘kroakemandels’ aan de man te brengen.

  Dit jaar wandelen we langs het Zuidpark en het Begijnhof. Het Koning Albertpark of Zuidpark is nog steeds het grootste park van de binnenstad en was ooit het Zuidstation. Het begijnhof Onze-Lieve-Vrouw ter Hoyen of Klein Begijnhof in de Lange Violettestraat is een stadsbegijnhof met een geschiedenis van 750 jaar.

  Dat wordt dus opnieuw een interessante tocht, opgefleurd met een glaasje jenever.

  Daarna eten we een hapje in De Abt, het historische kapittelhuis in de Lange Kruisstraat. Er is keuze tussen Stoofvlees, Vol-Au-Vent of Veggie. (vooraf vast te leggen)

  Datum: zaterdag 24 juni ‘23 – 18h00 stipt

  Vertrekplaats: Botermarkt, bij de mammelokker, kant Stadshal.

  Prijs: Wandeling + eten + 1consumptie : 50€

  Alleen wandelen: 22€

  Inschrijvingen: bij irisvangermeersch@gmail.com tot 14 juni, en overschrijving op reknr. BE76 1236 1389 9595 van deelnamebedrag, met vermelding aantal personen en de gekozen maaltijd/of alleen wandeling. > Maximum 40 deelnemers. Vol is vol. Wees er dus tijdig bij !

  Event Details
  Event Details