Oude Abdij: Persoonlijk Begeleide Geestelijke Oefeningen

  Ignatius van Loyola, stichter van de orde van de Jezuïeten, ontwikkelde een methode om op zoek te gaan naar ‘God in alle dingen’: de Geestelijke Oefeningen (GO). Ze zijn erop gericht om in de stilte te luisteren naar wat je ten diepste raakt, wat je beweegt en waartoe je geroepen bent.

  De GO beogen je hart vrij te maken van wat je belemmert om authentiek te leven. Het is oefenen om de Liefde op het spoor te komen en zo je hart te laten omvormen.

  Als je bidt, doe je dit vanuit je leven: vreugde en verdriet, vragen en twijfels, verwachtingen en verlangens… Je raakt aan diepere levensvragen: Hoe sta ik in het leven? Waar leef ik voor? Wat vraagt de Liefde van mij? De GO kunnen je dichter bij jezelf en zo bij God brengen

  De GO steunen op twee pijlers. Enerzijds is er het gebed met Bijbelteksten, in het bijzonder over Jezus en zijn boodschap. Anderzijds is er de steun van een tochtgenoot. Je begeleider luistert, bemoedigt en geeft nieuwe stof mee voor je gebed. Hij of zij heeft oog voor het gesprek tussen God en jou en helpt je verder via verdiepende vragen of aanwijzingen.

  Viermaal per dag komt de groep samen: een korte ochtend- en avonddienst, een eucharistieviering, een uur stil gebed. Er zijn geen gezamenlijke inleidingen. Je hebt een eigen begeleider, die je dage-lijks individueel ontmoet. Maaltijden verlopen in stilte. Het belangrijkste tijdens deze persoonlijk begeleide, ignatiaanse retraite, is je persoonlijk stil gebed.

  Meer info en aanmelden: Via de website https://www.oudeabdij.be/go-3-daagse.html of renate.cauwels@oudeabdij.be of 09 226 52 26

  Event Details
  Event Details