Oude Abdij: Paas3daagse voor jong en oud

  Woensdag 5 (17 u.) tot zondag 9 april (10 u.) 2023

  Zoek je naar een zinvolle invulling van de Goede Week samen met je vrienden, je gezin of alleen? Zoek je verbondenheid, inspiratie en verstilling? Wil je even, vrij van de dagelijkse beslommeringen, terugkeren naar de essentie van deze periode? In de Oude Abdij Drongen ervaar je een sfeervol kader om de dynamiek van Witte Donderdag tot Pasen te doorlopen.

  De Paas3daagse start op woensdagavond met een uurtje sfeervolle muziek en ontmoeting met de andere deelnemers. Op donderdag, vrijdag en zaterdag starten we de dag met een ontbijt en ochtendwijding in de kapel: met jong & oud zingen, bidden, stilvallen. Die dagen is er voor de hele voormiddag een programma voor verschillende leeftijdsgroepen.

  Voor de volwassenen reiken we geestelijk voedsel aan in de vorm van een inleiding, gevolgd door stille tijd. Hiermee hopen we dieper te doorgronden wat we die dag in de liturgie vieren. Voor wie dit wil, is er de mogelijkheid om in kleine groepjes uit te wisselen.

  De kinderen en jongeren hebben ondertussen een apart programma met bezinning, verdieping en spel.

  Voor de allerkleinsten is er opvang.

  De namiddag is vrij in te vullen: een wandeling, een film, meditatief schilderen, een workshop, gezelschapsspelletjes. Je kunt ook in de meditatieve sfeer van de abdij blijven.

  ’s Avonds vieren we de liturgie van die dag. Ondertussen is er babysit voor de kinderen die al slapen.

  Op paaszondag staan we vroeg op voor de verrijzenisviering. Na een feestelijk paasontbijt gaan we huiswaarts met het Licht van Pasen voor ons verdere leven.


  Je kunt deze Paas3daagse als een intern maar ook als een extern volgen. Bij dit laatste logeer je niet in de Abdij, maar ben je wel voor alle activiteiten en maaltijden (exclusief het ontbijt) in huis. Info: www.oudeabdij.be/paas3daagse  of  activiteiten@oudeabdij.be of 09 226 52 26

  Inschrijven via het inschrijvingsformulier op de website.

  Event Details
  Event Details