Oude Abdij: Met beelden op verhaal komen

  MET BEELDEN OP VERHAAL KOMEN
  Filmretraite
  Van 26-30 januari 2024
  Tijdens deze ignatiaanse filmretraite word je door de films en de thema’s meegenomen in de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola. Je combineert mediteren met een schrifttekst en het bekijken van een film om zo God te kunnen ontmoeten en in stilte op verhaal te komen bij Hem.
  Films zijn als sleutels voor de onbekende kamers binnenin. Herkenning en ontroering kunnen je uitdagen om je horizon te verbreden. Het witte doek kan een plaats van ‘ontmoeting’ worden.
  Iedere avond bekijken we een film. Er is geen voor- en nabespreking aangezien het niet om een filmanalyse gaat. Na elke film krijg je de tijd voor persoonlijke bezinning en gebed. Daarnaast worden enkele Bijbelverhalen aangereikt die jou, in combinatie met de filmscènes, tot een dieper contact met God kunnen brengen. Je gaat niet alleen op weg, maar wel in stilte. Dit maakt de ervaring nog zoveel intenser, persoonlijk maar ook intiem. Tijdens deze stiltedagen kun je ook terecht bij een van de begeleiders voor een gesprek over wat je bezighoudt of beweegt.
  Meer info en inschrijven via www.oudeabdij.be/go-en-film

  Event Details
  Event Details