Oude Abdij: Avontuur van de stilte

  Zoek je een weekend stilte en rust? Verlang je de weg te vinden naar jezelf en naar God? In de Oude Abdij van Drongen gun je jezelf de tijd om stil te vallen, om je te bezinnen, om te bidden. Bidden kan helpen om meer en intenser te leven; je kan het leren. Gedurende dit weekend zal Ignatius van Loyola onze leermeester zijn.

  We reiken je verschillende gebeds- en meditatietechnieken aan, zowel individueel als in groep. Je gaat op weg met je hart, verstand en lichaam, in stilte of met woorden. Je eigen levensverhaal en de Bijbel zijn het vertrekpunt van jouw persoonlijk avontuur van de stilte.

  ​We reiken impulsen aan, verdiepen enkele begrippen uit de ignatiaanse spiritualiteit. Heb je weinig ervaring met gebed, stilte en ignatiaanse spiritualiteit of ben je juist al vaker op dit soort activiteiten geweest: er is voor elk wat wils. Op sommige momenten bieden we een keuze aan van impulsen en dan kies jij wat jou best past.

  Deze dagen verlopen in stilte (de maaltijden ook; soms wordt er achtergrondmuziek gespeeld). Er is ook geen uitwisseling met andere deelnemers. We bieden wel de mogelijkheid om bij een van de begeleiders te gaan voor geestelijke begeleiding.

  ​Inschrijven via www.oudeabdij.be/avontuurvandestilte

  Meer info via activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26

  Event Details
  Event Details