Oude Abdij: Ademruimte (Individuele stiltedagen)

  De Oude Abdij is een voormalige abdij: er wonen geen monniken of monialen, wel een kleine gemeenschap van jezuïeten. 
  Enkele dagen per maand proberen we met de medewerkers, jezuïeten en vrijwilligers meer een abdijsfeer te creëren. Ademruimte voor stiltezoekers. We bieden jou een paar dagen voor jezelf. In stilte kun je tot rust komen in de groene omgeving van de Oude Abdij Drongen.
  Als gast op de Pelgrim kies je zelf hoe je daginvulling eruit ziet. Je kan gebruik  maken van een aanbod aan werkvormen: een meditatieve wandeling, een schrijfoefening, een geleide meditatie, …  Een gesprek  met een begeleider van de Oude Abdij is mogelijk, zo kom je  even op verhaal. Aan de hand van Geestelijke Oefeningen treed je in de voetsporen van Ignatius van Loyola, mocht je daarvoor kiezen.
  Je krijgt een comfortabele kamer met eigen sanitaire ruimte in ons gastenverblijf ‘de Pelgrim‘. De maaltijden zijn gezamenlijk en in stilte. Bij de koffiepauzes kun je andere gasten ontmoeten indien je dit wil. Je kunt ook in de stilte blijven.
  We gaan soepel om met de voorgestelde data: je kunt ook voor een korter (echter minimum 2 nachten) of langer verblijf komen. Je verblijfsdagen mogen ook vroeger starten, of eindigen na het einde van Ademruimte. Je ontvangt dan een aangepaste onkostennota.
  Meer info: www.oudeabdij.be/ademruimte   of +32 9 226 52 26

  Event Details
  Event Details