Oude Abdij: Ademruimte

  Individuele stiltedagen

  Maandag 17 tot vrijdag 21 april 2023

  De Oude Abdij is een voormalige abdij: er wonen geen monniken of monialen, wel een kleine gemeenschap van jezuïeten.  Enkele dagen per maand proberen we met de medewerkers, jezuïeten en vrijwilligers meer een abdijsfeer te creëren, ademruimte voor stiltezoekers.

  We bieden jou een paar dagen voor jezelf. In stilte kun je tot rust komen in de groene omgeving van de Oude Abdij Drongen. Als deelnemer kies je zelf hoe je daginvulling eruit ziet: studeren, een schrijfoefening, lezen, mediteren; mooie wandelingen maken in de buurt, een geleide meditatie… Je kan deelnemen aan een ochtend- en avondgebed. Aan de hand van Geestelijke Oefeningen kan je in de voetsporen van Ignatius van Loyola treden. Dit kan door dagelijks te mediteren met een Bijbeltekst en een gesprek met een begeleider.


  Je krijgt een comfortabele kamer met eigen sanitaire ruimte in ons gastenverblijf ‘de Pelgrim‘. De maaltijden zijn gezamenlijk en in stilte. Bij de koffiepauzes kun je andere gasten ontmoeten indien je dit wilt. Je kunt ook in de stilte blijven.

  ​We gaan soepel om met de voorgestelde data: je kunt ook voor een korter (echter minimum 2 nachten) of langer verblijf komen. Je ontvangt dan een aangepaste onkostennota.

  Meer info en aanmelden: www.oudeabdij.be/ademruimte  of +32 9 226 52 26

  Event Details
  Event Details