Oude Abdij: 30 daagse geestelijke oefeningen

  Van 11 juli tot 9 augustus 2023

  Wat zijn Geestelijke Oefeningen? Om sportman of –vrouw te worden moet je trainen. Als je vooruitgang wilt maken in het geestelijke is dit ook zo.Ignatius van Loyola ontwikkelde een methode om op zoek te gaan naar God in alle dingen: de Geestelijke Oefeningen (GO). Deze zijn erop gericht om in de stilte te luisteren naar wat je ten diepste raakt.

  Leven en bidden horen bij elkaar. Als je bidt doe je dit vanuit je leven: vreugde en verdriet, vragen en twijfels, verwachtingen en verlangens. Diepere levensvragen worden hierbij aangeraakt: Hoe sta ik in het leven? Waar leef ik voor? Wat vraagt de Liefde van mij? De GO kunnen ons dichter bij onszelf en zo bij God brengen.

  Er zijn twee pijlers met een driehoek van communicatie. De GO steunen op twee pijlers: enerzijds het gebed met Bijbelteksten – in het bijzonder over Jezus – en je eigen leven; anderzijds de aanwezigheid van een tochtgenoot. Je begeleider luistert, bemoedigt en geeft nieuwe stof mee voor je gebed. Hij of zij heeft oog voor het gesprek tussen God en jou en helpt je via verdiepende vragen of aanwijzingen.

  Deze persoonlijk begeleide, ignatiaanse retraite doe je samen met anderen. Er zijn echter geen gezamenlijke inleidingen. Je hebt een eigen begeleider, die je dagelijks individueel ontmoet. Viermaal per dag komt de groep samen: een korte ochtend- en avonddienst, een eucharistieviering, een uur stil gebed. Maaltijden verlopen in stilte. Het belangrijkste is je persoonlijk stil gebed.

  Denk je eraan om de 30-daagse te volgen, neem dan zeker tijdig contact want dit intense avontuur wordt voorafgegaan door een voorbereidingstraject bij je thuis.

  Praktisch: Van dinsdag 11 juli 2023 (18 u.) tot woensdag 9 augustus 2023 (9 u.)

  Meer info en inschrijven via het formulier op de website www.oudeabdij.be/30daagse-go

  of bij Renate Cauwels via renate.cauwels@oudeabdij.be, of tel. +32 (0)9 226 52 26

  Event Details
  Event Details