Officiële opening Troostplek

  Sinds 24 oktober 2020 is er in Drongen, aan de bib, een Troostplek. Een plek waar je naartoe kan gaan om even stil te staan, troost te zoeken en vooral ook hoop te planten. Door het coronavirus konden we deze plek niet officieel openen. In het voorjaar van 2021 bloeiden er voorjaarsbloemen. Ze zijn een symbool van verbondenheid, hoop en kracht. In Vlaanderen zijn er 330 Troostplekken. Misschien kwam je er al enkele tegen tijdens een wandeling of fietstocht? De Troostplek in Drongen ligt in het groen en is toegankelijk voor iedereen. Ze is niet tijdelijk, maar het hele jaar door te bezoeken.

  We openen deze plek graag samen met jou erbij op zaterdag 16 oktober 2021 om 10.30 u. Naast het woordje van de voorzitsters, zal de consulente Annemie De Gussem wat uitleg geven rond de Troostplek. Ook een afvaardiging van de stad zal ons even toespreken. Geschilderde keien worden door kinderen aan de Troostplek neergelegd.
  Nadien volgt een korte receptie.
  Geef een seintje vóór 10/10 als je er wilt bij zijn aan Trees D’hont, 09/227 63 90 of Myriam Van Hoorebeke, 09/227 41 29. Mailen kan naar fermdrongen@gmail.com.

  Event Details
  Event Details