Cuvino: Oestersplukken in Zeeland

  Houden jullie van oesters? En zouden jullie graag willen ontdekken waar oesters in de natuur voorkomen? Maar bovenal, zouden jullie ze graag eens zelf willen plukken en je eigen vangst daarna bij een lekker buffet opeten? Dan kun je je aanmelden voor een eendaagse excursie georganiseerd door CuVino in samenwerking met Oestour uit Goes in Zeeland (NL).

  Tijdens dit oesteravontuur, gaan we onder leiding van een gids oesters zoeken langs dijken aan de Oosterschelde. Na het rapen, genieten we van een uitgebreid buffet bij het restaurant “Over de Kook” waar de de vangst van de dag op allerlei manieren zullen bereiden. Tijdens de excursie leren we waar we op moeten letten bij het vinden van oesters in de natuur, maar ook hoe we oesters snel en veilig openmaken. Oesters die niet worden opgegeten kunnen mee naar huis.

  Het programma van de excursie duurt ongeveer 4 uur.

  Wat moet je zelf meenemen:

  • Eigen laarzen
  • Werkhandschoenen met rubber bekleding. Indien je ze niet hebt, zijn ze te koop aan 4 Euro. Je kunt ze ook bij de Action kopen.
  • Schroevendraaier (plat of kruis en niet te klein)
  • Keukenhanddoek om oesters mee vast te houden
  • Handdoek en droge kleren (maar ook een zonnebril en -crème)
  • Oestermes, ook verkrijgbaar ter plaatse na reservering aan 6 euro.
  • Opmerking: een emmer krijg je ter plaatse.

  Tijd en locatie:

  De excursie is gepland op zaterdag 2 april 2022, aanvang om 10:00. Het adres van de startlocatie is: Westhavendijk 18 4475 AC Wilhelminadorp (NL). De autoreis is zelf te regelen. Onderweg is er een toltunnel (Westerschelde Tunnel) van 5 Euro.

  Het is ongeveer een vol uur rijden. Einde van de excursie (inclusief eten) is tussen 14 en 16 uur..

  Prijs:

  De prijs voor deze excursie is 75 Euro per persoon, inclusief oesters en buffet (2 consumpties: wijn, bier, frisdranken), koffie en koek vooraf. Inschrijven kan door een email te sturen naar: mariushovens@gmail.com. Vermeld ook of je werkhandschoenen en/of een oestermes wil bestellen. Het bedrag van 75 Euro dient overgeschreven te worden op:

  Naam: Marius Hovens, Beobank: BE76 1236 1389 9595, Vermelding: Oesterplukken + aantal deelnemers Inschrijven kan t/m 21 maart 2022, er kunnen maximaal 30 personen inschrijven.

  Algemene voorwaarden:

  Een tour kan tot 1 dag van te voren worden afgelast in verband met weersverwachting, of andere omstandigheden.

  Je kan je deelname aan de tour tot 10 dagen voor de tour kosteloos annuleren, na deze termijn ontvang je 50% van je geld retour bij annulering.

  Deelname aan de tour is op eigen risico. Je wordt verzocht ten alle tijden gebruik te maken van de geadviseerde veiligheidsmaatregelen zoals het dragen van handschoenen en laarzen, en alleen oesters te openen met deugdelijk gereedschap.

  Consumptie van (rauwe) oesters is op eigen risico. Personen met voedselallergie, verzwakte weerstand of zwangere vrouwen wordt ontraden (rauwe) oesters te consumeren. Kinderen tot 12 jaar moeten worden begeleid door een volwassene

  Event Details
  Event Details