Oude Abdij: Met beelden op verhaal komen

  Van zaterdag 28 januari (18 u.) tot woensdag 1 februari 2023 (10 u.)
  Ben jij op zoek naar jezelf in relatie tot God? Wil je wat er zich diep in jou afspeelt beter leren kennen? Is de weg van het geloof voor jou hierbij de sleutel bij uitstek maar hou je ook van moderne media? Lees dan zeker verder!
  In deze retraite combineer je mediteren met een schrifttekst en het bekijken van een film om zo God te kunnen ontmoeten en in stilte op verhaal te komen bij Hem.
  Het werken met De Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola is een methode die het bidden met Bijbelteksten centraal stelt voor het verdiepen van je leven. Je wordt uitgenodigd om te kijken en te luisteren, om te ruiken, voelen en proeven van wat er zich in het verhaal afspeelt. Door de verhalen op deze manier levend te maken, komt er beweging in jouw denken, voelen en ervaren.
  Het kijken naar een film kan eenzelfde gewaarwording teweegbrengen. Films zijn als sleutels voor de onbekende kamers binnenin. Herkenning en ontroering kunnen je uitdagen om je horizon te verbreden. Het witte doek kan een plaats van ‘ontmoeting’ worden.
  Iedere avond bekijken we een film. Er is geen voor- en nabespreking aangezien het niet om een filmanalyse gaat. Na elke film krijg je de tijd voor persoonlijke bezinning en gebed. Daarnaast worden enkele Bijbelverhalen aangereikt die jou, in combinatie met de filmscènes, tot een dieper contact met God kunnen brengen. Voor wie dit verlangt, worden enkele tips gegeven over hoe te bidden. Het hele programma en de maaltijden vinden plaats in stilte.
  Meer info en inschrijven via www.oudeabdij.be/go-en-film

  Event Details
  Event Details