Illusoir

  Illusoir zet van 25 tot en met 28 maart 2022 alle spotlights op de passie van de illustrator. Ontdek het creatieproces en de kunstwerken op papier van 12 topillustratoren.


  Hun namen zijn: Charlotte Dumortier, Fatinha Ramos, Hanne Haverals, Ingrid Godon, Korneel Detailleur, Lukas Verstraete, Randall Caesar, Sabien Clement, Sam Vanallemeersch, Sebastiaan Van Doninck, Stefanie De Graef en Tim Van den Abeele.

  De artistieke coördinatie ligt bij curator Stijn Felix, docent aan de Academie voor Beeldende Kunst Gent en eveneens illustrator. De praktische organisatie ligt bij Iris Van Germeersch, oprichter van ViViD Illustrations vzw: “illustraties worden te dikwijls als een evidentie gezien zonder dat we stilstaan bij het creatieve proces van de illustrator. Met Illusoir focussen we op de kunst van de illustrator, op de artistieke inventiviteit en het talent”. Stijn Felix: “als curator een selectie maken was niet gemakkelijk maar tegelijk een geweldige luxe. We zijn erg opgetogen met zulke illustratoren te kunnen samenwerken”.
  De locatie is een knap gerestaureerde pigmentfabriek Blanc Fixe in Drongen. Er worden rondleidingen voorzien, er is een debat over illustratie en kunst, er zijn contacten met de illustratoren en er is een bar om bij na te praten.
  De tentoonstelling staat open voor alle geïnteresseerden en nieuwsgierigen en is meteen ook de unieke gelegenheid om in een illustratie te investeren. Info en tickets zijn te vinden op de Facebook- en instagrampagina van vivivillustrations.be, of mail naar info@vividillustrations.be
  We kijken er enthousiast naar uit u dan te ontmoeten. Bent u dat weekend helaas niet vrij, u kan het project altijd een warm hart toedragen door toch een ticket te kopen en het zo te steunen.

  Event Details
  Event Details