Oude Abdij: Ignatiaanse spiritualiteit gisteren, vandaag en morgen

  De Oude Abdij van Drongen, Uitgeverij Averbode en het christelijke opinieweekblad Tertio nodigen u in dit Ignatiusjaar uit voor een namiddag in het teken van ignatiaanse spiritualiteit op zaterdag 30 oktober om 15 uur.

  Op 20 mei 1521 raakte Ignatius van Loyola gewond door een kanonskogel in Pamplona. Hij was ridder en zag door zijn langdurig ziekbed zijn droom om als ridder carrière te maken, in rook opgaan. Het was evenwel het begin van zijn bekering. Honderd jaar later, op 12 maart 1622, werden de stichter van de jezuïetenorde en zijn confrater Franciscus Xaverius heilig verklaard. Van 20 mei 2021 tot 31 juli 2022 vieren de jezuïeten wereldwijd onder het motto “Alle dingen nieuw zien in Christus” dat dubbele jubileum: vijfhonderd jaar bekering van Ignatius en vierhonderd jaar heiligverklaring.

  Jezuïet Mark Rotsaert publiceert naar aanleiding van dit feestjaar het boek Ignatius. Kernthema’s uit zijn spiritualiteit. Eerder dit jaar verscheen van zijn hand ook een bundeling met zijn columns uit TertioInnerlijke kracht.

  In onze contreien is p. Mark zonder meer een van de grote kenners van de geschriften en de spiritualiteit van Ignatius.

  Praktisch: Zaterdag 30 oktober om 15 uur Oude Abdij Drongenplein 27, 9031 Drongen

  Meer info www.oudeabdij.be/boekvoorstelling

  Inschrijven via mail: secretariaat@tertio.be

  Event Details
  Event Details