Oude Abdij: GUN JEZELF EEN ANDER VERHAAL

  Schrijven wil zeggen dat er stapje voor stapje een ik buiten jezelf ontstaat die je vertelt wat je bedoelt. – Rutger Kopland

  In deze retraite kun je in de stilte van de Oude Abdij Drongen al schrijvend tot verdieping komen. Het schrijven is een manier om jezelf en God beter te leren kennen, je gedachten te ordenen, te verkennen en onderscheiden wat er diep in je leeft, woorden te geven aan je dromen en verlangens.

  Gedurende vier dagen neem je de tijd om enkele Bijbelfiguren te ontmoeten: de vurige Petrus, een nieuwsgierige toehoorder van Jezus… Zo komen thema’s uit je leven in een ander licht. 

  Deze schrijfretraite doe je samen met anderen. Enkele keren per dag is er een gezamenlijke inleiding op een schrijfoefening. In de prachtige tuin, de stilte van je kamer of een van de kapellen schrijf je op je eigen tempo en verlangen verder. Uiteraard is er ook tijd voor een wandeling in de tuin en om uit te rusten. ’s Avonds kun je iets van je ervaringen van die dag delen met de andere deelnemers. De hele retraite (alsook de maaltijden) verloopt in stilte. ’s Avonds kan je – vrijblijvend – de andere deelnemers ontmoeten bij een drankje.

  ​De inhoud die we in deze retraite aanbieden, komt sterk overeen met de inhoud van de retraite in de zomer van 2021.

  In de zomer van 2022 wordt er nog een schrijfretraite georganiseerd. De inhoud dan zal nieuw zijn.

  Praktisch: zaterdag 22 (18 u.) tot donderdag 27 januari 2022 (9.30 u.) Oude Abdij DRONGEN

  Meer info: www.oudeabdij.be/schrijfretraite-januari of +32 9 226 52 26

  Event Details
  Event Details