Oude Abdij: God vinden in alle dingen

  Leven en bidden horen bij elkaar

  Als je bidt doe je dit vanuit je leven: vreugde en verdriet, vragen en twijfels, verwachtingen en verlangens. Diepere levensvragen worden hierbij aangeraakt. Hoe sta ik in het leven? Waar leef ik voor? Wat vraagt de Liefde van mij? Deze retraite kan je dichter bij jezelf en zo bij God brengen. Zo kun je groeien in een overtuiging van Ignatius van Loyola namelijk dat je God kan vinden in alle dingen. En zo wordt je leven na de retraite ongetwijfeld ook door die overtuiging geïnspireerd.
  Tijdens deze stiltedagen ga je op weg met de ingrediënten van de Geestelijke Oefeningen: mediteren met Bijbelteksten, een volledig verblijf in de stilte, dagelijks een gesprek met een begeleider. Je begeleider luistert, bemoedigt en geeft nieuwe stof mee voor je gebed. Hij of zij heeft oog voor het gesprek tussen God en jou en helpt je via verdiepende vragen of aanwijzingen.
  Deze ignatiaanse retraite doe je samen met anderen. Er zijn geen gezamenlijke inleidingen. Viermaal per dag komt de groep samen: een korte ochtend- en avonddienst, een eucharistieviering, een uur stil gebed. Maaltijden verlopen in stilte. Het belangrijkste is je persoonlijk stil gebed.

  Meer info en inschrijven via www.oudeabdij.be/godvindeninalledingen,
  via activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26

  Event Details
  Event Details