Okra Baarle: Fietsen in september

  Informatie in verband met het fietsen.
  Vertrekpunt aan O.C. Baarle in de Baarledorpstraat om 13 u 30.
  Eindpunt: Noordhoutstraat.
  Er zijn 2 of 3 wegkapiteins, die voor de groep fietsen en het verkeer in goede banen leiden, zodanig dat we zo veilig mogelijk kunnen fietsen. Er fietst 1 wegkapitein, hij bepaalt de snelheid, vooraan de groep, en er fietst 1 wegkapitein achteraan de groep.
  Gelieve tussen de eerste en de laatste wegkapitein te blijven en zoveel mogelijk aan te sluiten.
  Wie de groep vroegtijdig verlaat, fietst op eigen risico. Het dragen van een hesje en een fietshelm wordt ten zeerste aanbevolen.
  Wanneer we een fietspad gebruiken met 2 richtingen, wordt uitdrukkelijk gevraagd om na elkaar (1 per 1) te fietsen.

  Op maandag 12 september 2022 fietsen we onder leiding van William, naar Zingem. We houden halt in café Sportpaleis Kerkplein 6 te Zingem.
  De grote fusieplannen van 1977 brachten Huise; Ouwegem en Zingem tot één fusiegemeente Zingem. De nieuwe fusieplannen in 2019 brachten het voormalige Zingem en het toenmalige Kruishoutem samen tot de gemeente Kruisem.
  De muntschatten van Zingem.
  In 1861 ontdekte men munten (400 om precies te zijn) die met zekerheid wijzen op de aanwezigheid van de Romeinen in Zingem.
  In 1997 werden bij verbouwingswerken, een kruik gevonden, die volgens onderzoek uit de 16de eeuw stamde. Er waren veel goudstukken en enkele zilverstukken aanwezig, die stamden uit de
  Spaanse tijd (periode van 1556 tot 1715). De munten zijn nu te bezichtigen in het Provinciaal Archeologisch museum in Ename.
  Tip: Heb je familie of vrienden die willen verbouwen in Zingem; help hen zoveel mogelijk mee; je weet maar nooit…
  Op maandag 26 september 2022 fietsen we onder leiding van Sylvère naar Poeke.
  We nemen de rust- en drankpauze in café “De Zoete Inval”.
  In Poeke staat de kapel Onze Lieve Vrouw van Lourdes. De oorspronkelijke kapel werd vernield tijdens de Franse Revolutie. Kasteelheer Victor Pycke de Peteghem liet in de buurt van de verdwenen kapel de huidige bouwen (hoek van de Kasteelstraat en de Middendreef). Het Onze Lieve Vrouwbeeld van Lourdes staat in een imitatie rotswand.
  Aan de zijmuren bevinden zich een aantal beelden, waaronder Sint Jozef; het Heilig Hart van Maria; het Heilig Hart van Jezus en een kruisweg. Al deze beelden zijn in gips uitgevoerd.
  Informatie komt van het internet.

  Event Details
  Event Details