CuVino: Excursie Verdronken land van Saeftinghe

  Hou je van een stevige wandeling in de vrije natuur? Zou je graag eens ervaren wat het is om door het ‘oerlandschap’ van de Lage Landen’ te wandelen? Meld je dan aan voor de excursie “Het Verdronken Land van Saeftinghe” georganiseerd door CuVino. We bezoeken een bijzondere plek met een rijke geschiedenis, vol schorren, slikken en geulen. In de middeleeuwen lagen hier dorpjes en zelfs een kasteel. Maar de natuur kreeg de kans het in de 14e en 16e eeuw over te nemen.
  Een deskundige en enthousiaste gids neemt ons mee in een deel van het natuurgebied dat anders niet vrij toegankelijk is. Je ervaart in dit 36 km² grote landschap een echt wildernisgevoel, uniek voor Nederland en België.
  We wandelen over groene schorren, waden door de getijdengeulen. We genieten van het weidse landschap, de flora en fauna en van de verhalen die de gids ons vertelt over de rijke natuur en bijzondere geschiedenis van dit grootste brakwaterschor in Europa.
  Deze uitdagende en modderige wandeling duurt 3 uur. De minimale leeftijd om aan deze tocht deel te nemen is 10 jaar.
  Na de wandeling sluiten we het bezoek af met een lichte maaltijd in Restaurant ’t Schor, prachtig gelegen aan de Westerschelde.

  Praktische info
  Datum, programma en locatie:
  De excursie is gepland op zondag 28 april 2024,
  10u45 Samenkomst bij het bezoekerscentrum. De reistijd (eigen vervoer) vanuit het Gentse is ongeveer 1 uur. Locatie: Emmaweg 4, 4568 PW Nieuw Namen, Nederland (vrij parkeren).
  11u – 14u Gegidste wandeling door het Verdronken Land van Saeftinghe. Deelnemers kunnen eventueel een half uur vroeger komen om de expositie over het Verdronken Land van Saeftinghe te bezoeken.
  14u30 – 17u Lichte maaltijd in Restaurant ’t Schor (vissalade of hamburger, verwenkoffie/thee, en 2 consumpties). Locatie: Havenstraat 54, 4569 TL Graauw, Nederland (ongeveer 4 km ten noordwesten van het bezoekerscentrum) – vrij parkeren.

  Belangrijke info:
  Niveau: een goede wandelconditie is vereist. Deelnemers die zwanger zijn of gezondheidsproblemen hebben kunnen niet deelnemen. Meenemen van een kindje in draagzak is niet toegestaan.
  Schoeisel: goed passende laarzen of stevige wandelschoenen (waterdicht) zijn vereist.
  Kleding: trek kleren aan die vies mogen worden en hou rekening met de weersvoorspellingen (regen/kou). Neem schone kleren en schoeisel mee voor na de wandeling.
  Overige tips: omdat de wandeling lang duurt kan je een snack en drinken meenemen (geen alcohol en afval mee naar huis) en bij zonnig weer hoofdbedekking en zonnebrandcrème.

  Prijs:
  De prijs voor deze excursie is 65 euro per persoon (ticket, gids, maaltijd en consumpties)
  Inschrijven doe je door een email te sturen naar: mariushovens@gmail.com. Het bedrag van 65 euro pp. schrijf je vooraf over naar:
  Marius Hovens
  Reknr: BE76 1236 1389 9595
  Met vermelding: Verdronken Land + aantal deelnemers + vissalade of hamburger
  Inschrijven kan t/m 15 maart 2024; er kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Tot dan!

  Coming soon:
  Bezoek Belgisch Wijndomein (zaterdag 25 mei)
  Culinaire Wijnproefavond met Pascal Dewerie op het Kasteeldomein van Wippelgem i.s.m. Lust & Dust (zaterdagavond 15 juni)
  7 e Bierproefavond (september-oktober, datum nog te bepalen)
  22 e Wijndegustatiecursus met Alain Bloeykens, Pascal Dewerie & … op 4 vrijdagavonden in De Campagne (8 nov. / 22 nov. / 29 nov. of 6 dec. / 13 dec.)

  Event Details
  Event Details