Oude Abdij: Ademruimte

  Maandag 23 januari tot vrijdag 27 januari 2023
  De Oude Abdij is een voormalige abdij: er wonen geen monniken of monialen, wel een kleine gemeenschap van jezuïeten. 
  Enkele dagen per maand proberen we met de medewerkers, jezuïeten en vrijwilligers meer een abdijsfeer te creëren, ademruimte voor stiltezoekers. We bieden jou een paar dagen voor jezelf. In stilte kun je tot rust komen in de groene omgeving van de Oude Abdij Drongen.
  Als deelnemer kies je zelf hoe je daginvulling eruit ziet:
  studeren, schrijven, lezen, mediteren;
  mooie wandelingen maken in de buurt, er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar;
  in gesprek gaan met een begeleider van de Oude Abdij om even op verhaal te komen;
  aan de hand van Geestelijke Oefeningen in de voetsporen van Ignatius van Loyola treden. Dit kan door dagelijks te mediteren met een Bijbeltekst en een gesprek met een begeleider;
  deelnemen aan een ochtend- en avondgebed;
  naar behoefte je stiltedagen verrijken en verdiepen door gebruik te maken van een aanbod aan werkvormen: een meditatieve wandeling, een schrijfoefening, een geleide meditatie, … 
  Je krijgt een comfortabele kamer met eigen sanitaire ruimte in ons gastenverblijf ‘de Pelgrim‘. De maaltijden zijn gezamenlijk en in stilte. Bij de koffiepauzes kun je andere gasten ontmoeten indien je dit wilt. Je kunt ook in de stilte blijven.
  ​We gaan soepel om met de voorgestelde data: je kunt ook voor een korter (echter minimum 2 nachten) of langer verblijf komen. Je ontvangt dan een aangepaste onkostennota.
  Meer info: www.oudeabdij.be/ademruimte of +32 9 226 52 26

  Event Details
  Event Details