19e Wijndegustatiecursus

  We nodigen je graag opnieuw uit op onze 4 wijnproefavonden, op de vrijdagen 05/11, 19/11, 03/12 en 10/12/2021, telkens van 20u tot ongeveer 23u. Net als de vorige jaren hebben onze wijnavonden een niet-commercieel karakter.

  5 nov: ‘Gastronomisch Griekenland’ (Kristel Balcaen)
  Met de winter in zicht is dit het perfecte moment om al te dromen van onze volgende Mediterraanse vakantie. Wit zand, een helderblauwe zee, lekkere mezze, lam met tzatziki, YaYa’s huisgemaakte moussaka, en vooral: een heerlijk glas wijn. Want Griekenland heeft veel meer te bieden dan enkel retsina, en dat gaan we uitgebreid verkennen!

  19 nov: ‘Is het de druif, het terroir of de wijnbouwer die verantwoordelijk is voor grote wijn?’ (Alain Bloeykens)
  We doen 2 proeven. We starten in de Bourgogne: een super wijnhuis, één druif, maar verschillende appellaties. Verder gaan we ook naar Spanje: opnieuw een superhuis, één appellatie, maar nu telkens andere autochtone druiven. Een avondje witte wijn maar wees gerust: Alain zou Alain niet zijn als hij niet zou eindigen met een specialleke in rood! En… het wordt een “heel serieuze avond”, bij de pinken zijn is het motto!

  3 dec: ‘De wijnwereld verandert, u ook?!’ (Alain Bloeykens)
  De consument van vandaag volgt al lang niet meer de tradities van vader of grootvader. Weg met die klassieke Bordeaux, Rioja of Brunello. Tijd voor nieuwe regio’s, nieuwe appellaties en een heropwaardering van vergeten druivenrassen. Een avond over vernieuwingen, en dat vooral in de 3 klassieke wijnlanden: Frankrijk, Spanje en Italië.

  10 dec: ‘La Bella Italia’ (Pascal Dewerie)
  Onze chef-kok Fabian serveert met zijn keukenbrigade enkele gerechtjes die recht uit Italië komen en onze sommelier Pascal is tijdens zijn meest recente wijntrips doorheen La Bella Italia op zoek gegaan naar de bijpassende wijnen. Italian food and wine pairing, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar is het dat ook wel? Pascal geeft ons alvast enkele tips en tricks voor geslaagde en soms niet zo voor de hand liggende combinaties met wijn!

  Gastsprekers:

  – Kristel Balcaen (05/11): is Sommelier-Conseil, wijnschrijfster, – consulente en docente. In 2018 werd ze België’s eerste vrouwelijke Champagne-ambassadeur, én Wine Lady of the Year. Ze is daarnaast een enthousiaste stadstuinier, herboriste én gepassioneerd door lekker eten en drinken, en de combinatie wijn en gerecht.

  – Alain Bloeykens (19/11 en 03/12): Moet Alain nog voorgesteld worden? Al 16 jaar te gast op onze wijncursus in Drongen en al meer dan 20 jaar actief in de wijnjournalistiek. Auteur van diverse wijnboeken, wijnspecialist van de krant Het Nieuwsblad/De Gentenaar en ook actief op radio (Radio 2, Sporza) en tv (Vlaanderen Vakantieland). Alain is tevens organisator van ‘Bubbels aan Zee’ in Middelkerke en ‘Bulles en Ardennes’ in Durbuy.

  – Pascal Dewerie (10/12): behaalde na 3,5 jaar opleiding bij Alain Bloeykens zijn diploma van sommelier met onderscheiding. Na jaren in de horeca wou hij op eigen benen staan en richtte zijn eigen wijnzaak op: Winespot! Pascal organiseert ook wijnreizen en combineert hiermee zijn passies voor wijn én reizen! Hij was in 2018 voor de eerste keer te gast bij ons op de hapjesavond.

  Locatie: Landgoed De Campagne, Gijzelstraat 12 te Drongen-Luchteren.

  Deelnameprijs voor de 4 avonden: €120 per persoon, alle degustaties en de hapjes op 10/12 inbegrepen. Wie een avond niet kan komen, mag zich laten vervangen.
  Nieuw: er zijn een beperkt aantal plaatsen voorbehouden voor wie zich 1, 2 of 3 avonden wil inschrijven. Deelname per persoon per avond: €30 (05/11) – €30 (19/11) – €30 (03/12) – €50 (10/12 – hapjes inbegrepen).

  Meebrengen: Minimum 4 wijndegustatieglazen (ISO standaard proefglazen) + 1 waterglas.

  Info & inschrijvingen: tot 29 oktober (of zolang er vrije plaatsen zijn) bij Luc Dierick, E-mail: luc.dierick@telenet.be.
  De reservatie is pas geldig na betaling van de deelnameprijs op rekeningnr. BE28 0631 8589 9020.

  Organisatie: CuVino (www.facebook.com/CuVino.be), m.m.v. Stad Gent – Departement Cultuur, Sport en Vrije Tijd – Cultuur Gent. CuVino is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.
  /

  Event Details
  Event Details