NSB: 11 november te Drongen – programma

  Hierna een overzicht van het programma van zaterdag 11 november 2023.
  08.00 uur               Bloemenhulde aan het monument te Baarle en aan het graf van een   gesneuveld Brits Piloot (Commonwealth War Graves) door afvaardiging bestuur NSB
  08.00 uur               Samenkomst aan PAROTHEA (Parochiaal Centrum) Oude Abdijstraat, Drongen. Ontvangst en welkom met koffie en…
  08.45 uur               Bloemenhulde aan monument van gesneuvelde Pools militair (aan pastoriemuur) Bezinningstekst, Pools volkslied, Doedelzakspeler.
  09.00 uur               Piper voor eventuele begeleiding +/- 250 meter. Opstelling voor de optocht ter hoogte van het Parochiaal Centrum, Gedenkplaat Alfons Bijn: kleine bloemenhulde – Oude Abdijstraat – Optocht – aan het monument: Aanwakkeren van de fakkelvlam. Eventueel Bloemenhulde NSB Mariakerke.
  09.15 uur               Eucharistieviering voor de gesneuvelden en burgerslachtoffers, van de overledenen NSB Drongen en Mariakerke. Muziekmaatschappij De Zwanezone, Doedelzakspeler.
  10.10 uur               Plechtigheid en bloemenhulde aan het monument waarop burgerlijke,           kerkelijke en militaire overheden zijn uitgenodigd. Dodenappel, toespraken, muziekmaatschappij De Zwanezone. Piper.
  10.45 uur               Open Huis aan de Leie: Receptie en prijsuitreiking aan de laureaten van de educatieve wedstrijd “Oorlog; Vrede en Vrijheid”

  Event Details
  Event Details