Evenementen

  Kunstsalon

  Ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunsten organiseert het cultuurplatform van Drongen bijna ieder jaar in mei een tentoonstelling met werk van lokale kunstenaars.
  infowww.cultuurdrongen.be

  Drongenkermis

  Heel het weekend lang verkeert Drongen in feestelijke stemming. Op het Drongenplein staan kermisattracties voor de kleintjes. In de feesttent is er volop ambiance. Heel het weekend zijn er doorlopend optredens. De kermis is de zondag na Pinksteren.

  Horen, zien en proeven

  In de centrumstraten kan je aan talrijke standjes genieten van ambachten, kunst, muziek, streekproducten, kinderanimatie, verenigingen.

  wanneer: zondag na Pinksteren
  waar: Drongenplein, Oude Abdijstraat, Adolf Petitstraat, Abdijmolenstraat, Rondehuisjesdreef
  Info: www.dekenijverenigddrongen.be

  Kermistentoonstelling

  Ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis organiseren het Cultuurplatform en de heemkundige kring Dronghine  een tentoonstelling over oude een heemkundig thema en een tentoonstelling van het werk van een Drongense kunstenaar.

  Info: www.cultuurdrongen.be

  Concerten in de Kleurfabriek

  De info daaromtrent kan je terugvinden op: www.cultuurdrongen.be

  Gentse Buitenband

  De Gentse Buitenband is fietsen en feesten op de laatste zondag van de Gentse feesten. Er zijn telkens 8 routes, vertrekkende vanuit Wondelgem, Zwijnaarde, Oostakker-Desteldonk en Drongen, gratis ter beschikking. De routes variëren tussen 25 km en 45 km en rijden langs korte keten initiatieven. In Drongen is er een kidstour van 12 km. De routes kunnen gereden worden tussen vanaf de startdatum van de Gentse Buitenband. Vanaf 18 juli tot en met 1 augustus zullen de routes ook uitgepijld staan.

  Meer info op https://www.buitenband.be/