Van Parys Nicolas

  Haalt inspiratie uit de confrontatie van de deconstructie van onze wereld waarmee we in het dagelijks leven omringd worden. De actualiteit , directe omgeving,  generaties, uiteenlopende culturen en de natuur blijken vaak terug te komen in zijn werk.Door gebruik te maken van deze interesses en door de drang om voortdurend te willen experimenteren, valt zijn werk niet onder te brengen onder 1 welbepaalde stijl. Dit maakt dat er vrijheid ontstaat op vlak van thema keuzes en verschillende dragers/ technieken.
  Het uitgangspunt zijn collages en bevreemde composities als beeldvorming. ‘De beperking’ in het manipuleren van beelden door ze handmatig te verknippen, zijn in eerste instantie een voorstudie voor het schilderen.
  De collage wordt schilderwerk, de verf en de ondergrond bepalen mee hoe het werk evolueert.   Hij maakt daarbij graag gebruik van oude beelden uit magazines of foto’s. Die beelden zijn referenties naar het verleden, misschien wel een verlangen naar de oorsprong. Op die manier krijgt hij de kans om de eenvoud van ons bestaan,  te bewerken.


  Contact: 
  Van Parys Nicolas

  Website: http://www.nicolasvanparys.com/

  Email mij