Mari

  Inge Moykens schrijft onder de naam “mári”.

  De allereerste pasjes van mári buiten de afgebakende wereld van het eigen denken neergepend op papier, dateren van september 2009, toen de dekenij Drongen via “Kunst door Drongen” een weekend lang “kunstenaars” van deze gemeente de kans bood om in de Oude Abdij en haar prachtige tuin met eigen werk naar het bredere publiek toe te stappen.

  In 2013 schreef mári in opdracht van gerenommeerd Drongens kunstenaar MaRf een gedicht bij het bronzen beeld “De Zonneschilder”, dit ter gelegenheid van de tentoonstelling “3598 dagen later – sculpturen van MaRf-”.
  Het beeld staat intussen te pronken aan de oever van de Leie aan Baarleveer samen met de gedichten die ter ere van de Zonneschilder werden geschreven.

  Dichtbundels:

  2009 – Stille Tekens Over alledaagse momentopnames en menselijke relaties, heden geraakt door verleden.

  2015 – Tussen Nu en Later We reizen samen “tussen nu en later”, onze eigen bestemming tegemoet… Sommige gedachten tijdens deze levensreis zijn het waard of hebben er nood aan te worden “gedicht”.

  2024 – Sterrenstof Eerbetoon aan een moeder die moedig haar lijdensweg droeg doorheen de jaren van ziekte (Parkinson). Wie woorden zoekt doorheen het eigen verhaal van zorgen in en zorgen voor, kan ongetwijfeld herkenbaarheid vinden in dit bundeltje troost.

  De dichtbundels, alsook troostkaartjes (klinkt zoveel zachter dan rouw) en wenskaartjes kan u bekomen bij mári zelf.

  Ook een ik-vraag-het-aan-kaart met origineel gedicht voor meterschap behoort tot de selectie.

  Contact: imoykens@gmail.com


  Contact: 
  Moykens Inge

  Klik om een mail te sturen