Koninklijke Muziekmaatschappij De Zwanezonen

  Stichtingsjaar van de Muziekmaatschappij “De Zwanezonen”: 1910.  Naam gekozen naar het wapenschild van de Oude Abdij en in die periode ook van de gemeente Drongen. Op het schild staat een zwaan afgebeeld.

   

  Oorspronkelijk een fanfare, werd de muziekmaatschappij sedert 1980 een harmonie-orkest. Jonge en oudere muzikanten, koperblazers,houtblazers en slagwerkers vinden in het samen musiceren hun ontspanning.

  Het repertorium bestaat uit licht klassieke en populaire stukken.

  Voor zowel verenigingen als particulieren spelen de leden van de Koninklijke Muziekmaatschappij”De Zwanezonen” als een echte vriendengroep op feesten,kermissen,herdenkingen,verjaardagen,enz. Concerten op o.a. de Kouter, de Vrijdagmarkt, de Kunstmarkt staan eveneens op het programma. Over korte afstanden stappen de muzikanten nog eens de straat op (opening Kunstmarkt, Sinterklaasstoet Gezinsbond).

  Elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 is er repetitie in het Parochiaal Centrum, Oude Abdijstraat 3, 9031 Drongen.

  Wie een blaas- of slaginstrument bespeelt, is welkom vanaf de middelbare graad van de muziekschool. Instrument, partituren, uniform worden gratis ter beschikking gesteld. Niemand betaalt lidgeld.

  Koninklijke muziekmaatschappij de Zwanezonen – interesse om mee te musiceren of ons te boeken ? 0495 25 10 16 (Tom Veys) of dezwanezonen@telenet.be


  Contact:
  Tom Veys (secretaris)

  Adres: Vlaamse-hefboomweg 4 9031 Drongen

  Tel:0495/25 10 16

  Website:

  Klik hier om een mail te sturen