Kamerorkest Cordae Lysis

  In ons kamerorkest, opgericht in 2006, delen enkele enthousiaste professionelen hun ervaring met zeer gedreven amateurs. Strijkers uit Drongen, de ruime omgeving van Gent, maar ook regio’s Kortrijk en Brugge vinden wekelijks hun weg naar hier, waar de Oude Abdij het inspirerend kader vormt voor de repetities.

  We speelden met het ensemble al tientallen concerten over gans Vlaanderen, waarin het naast de uitvoering van het gekende klassieke werk ook af en toe het publiek wil verrassen met minder bekende pareltjes voor strijkers. Het repertoire omhelst een brede waaier aan stijlen:  van Bach, Corelli, Purcell en Haendel … over Mozart, Haydn en Boccherini … langs Delius, Grieg, Elgar en Holst … tot Janacek, Britten en Bartok. Ook met het lichtere genre zoals Piazzolla, Rutter, Strauss, Joplin, salsa, rock, … entertainen ze het publiek.

  Onder de deskundige leiding van stichtster en violiste Ann Pareyn groeide onze groep uit tot een gerespecteerd strijkorkest dat gevraagd wordt op verschillende concertpodia, voor samenwerkingen met de betere Vlaamse koren en uitmuntende solisten of voor de opluistering van feesten.

  Met ons 10-jarig bestaan in het vooruitzicht, plannen we een mooi, uitdagend en gevuld jubileumjaar !

  Dirigent: Ann Pareyn

  CL2015_AnnAnn Pareyn behaalde na de muziekhumaniora aan het Lemmenstinstituut te Leuven aan dezelfde instelling de diploma’s Laureaat Viool, Laureaat Kamermuziek en een eerste prijs muziekgeschiedenis.

  Gedurende een tiental jaar musiceerde ze als vast lid in diverse orkesten:  het Nieuw Vlaams Symfonieorkest (thans het Symfonieorkest Vlaanderen), het Brussels kamerorkest Chapelle de Lorraine, het salonorkest Panache en freelance in enkele Vlaamse kamerorkesten. Ze werkte onlangs met de filmcomponist Ennio Morricone en de wereldvermaarde Placido Domingo.

  Ze volgde  masterclasses viool en kamermuziek bij o.a. Dirk Lippens, Hilde Van Keer, Tibor Kalmarfi (Hongarije) en Kato Havas (Oxford). Ze speelde mee in de Promsconcerten en verleende haar medewerking aan verschillende theatervoorstellingen. In 2013 behaalde ze een master in de muziek met grote onderscheiding aan het Lemmensinstituut te Leuven. Thans is ze violiste in de Europese Filharmonie en het Kamerorkest voor Vlaanderen, lerares viool


  Contact:
  Chris Van Breen (voorzittter)

  Adres: J.B. Lombaertdreef 9 9031 Drongen

  Tel:09 227 46 49

  Website: http://www.cantaludens.be/

  Klik hier om een mail te sturen