Bezoek

  Geleid bezoek aan de Oude Abdij

  Rondleiding

  Groepen kunnen een rondleiding krijgen in de Oude Abdij. Het parcours geeft u een totaalindruk van het complex en de cultuurhistorische achtergrond ervan, met de nodige aandacht voor de spirituele fundamenten. Een rondleiding duurt minimum anderhalf uur en wordt verzorgd door een van de stafmedewerkers.

  Naast allerlei andere activiteiten organiseren we af en toe rondleidingen
  voor alle geïnteresseerden die niet als groep komen. Dit is op zondagen, na het programma van
  Voedsel voor Onderweg (10.15 u. tot 14 u.), wat zich richt op alle leeftijden.

  Bezinningsdag

  Op zoek naar rust en herbronnen?
  In deze schitterende omgeving kan je terecht voor bezinning als groep of op individuele basis. Samen met jou kunnen ze daarvoor een programma uitwerken.
  Meer info en voorwaarden: Drongenplein 26, 9031 Drongen 032 (0)9 226 52 26
  info@oudeabdij.be www.oudeabdij.be

  Bezoekerscentrum De Bourgoyen

  Er is een permanente tentoonstelling en elke eerste zaterdag van de maand is er een geleide wandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen. Lees meer …

  Op stap met een natuurgids

  Wil je de natuurgbieden in en rond Drongen verkennen met een ervaren natuurgids? Boek met je vereniging, school of vrienden persoonlijke begeleiding op maat, aangepast aan het tempo en de interesses van de groep. Een standaardboeking kost 60 euro.

  Bourgoyen-Ossemeersen

  Gratis wandelingen voor het grote publiek

  Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert Natuurpunt Gent een gratis geleide wandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen. Deze maandwandeling vertrekt telkens om 14u30 aan NMC De Bourgoyen.
  Ook in de andere natuurgebieden van Natuurpunt Gent zijn er regelmatig gratis wandelingen. Het overzicht vind je steeds terug op hun website in de activiteitenkalender.

  Geleide wandelingen op aanvraag

  Wil je met vrienden, familie of collega’s een geleide wandeling doen in een van onze natuurgebieden, dan kan je hiervoor een ervaren natuurgids reserveren. Zij nemen je mee in het natuurgebied en geven je antwoord op al je vragen. Op vraag van de groep kunnen ook themawandelingen uitgewerkt worden. Om kwaliteitsredenen beperken we de groepen tot 20 deelnemers per gids, grotere groepen worden gesplitst over verschillende natuurgidsen. Per gids vragen we 60 euro. Reserveer ten laatste 3 weken vooraf.

  Educatief aanbod voor scholen

  Wil je met de klas uit het lager of secundair onderwijs werken rond natuur-en milieu-educatie in de Bourgoyen? Neem dan een kijkje en reserveer je uitstap op www.nmegent.be
  Meer info Natuurpunt Gent – 09 227 22 94 of via het aanvraagformulier op de website van Natuurpunt. Ook in de andere natuurgebieden van Natuurpunt Gent zijn er regelmatig gratis wandelingen. Het overzicht vind je steeds terug op hun website in de activiteitenkalender.

  Oude Kale

  Natuurpunt en Partners Meetjesland organiseren regelmatig natuurwandelingen en lezingen. Het programma vind je op hun website https://www.npmeetjesland.be – tel. 09 377 93 00 – e-mail: info@NPMeetjesland.be

  Assels

  De werkgroep Assels organiseert om de twee maanden een geleide wandeling. Het overzicht van alle activiteiten vind je steeds terug in hun activiteitenkalender

  Leeuwenhof

  Het gebied is niet vrij toegankelijk. Eén vogelwand geeft uitzicht op de plas. Vanop het kijkpunt heb je een zicht over de waterplas en kan je naar de vogels kijken zonder ze te verstoren.
  Geleide wandelingen en beheerdagen: elke eerste zaterdag van februari en juni is er een geleide wandeling rond de plas (zie activiteitenkalender). Groepen kunnen een geleide wandeling aanvragen.
  Meer info: Natuurpunt Gent – 09 227 22 94 of via het aanvraagformulier op de website van Natuurpunt

  Keuzemeersen

  Doorheen het gebied loopt de Afsnee-Keuze wandelroute. Deze route is 9km lang en start aan de kerk van Afsnee (Afsneedorp 1, 9051 Afsnee (Gent)). De route is bewegwijzerd met groene zeshoekige borden op houten paaltjes.
  Het overzicht van alle geleide wandelingen vind je de activiteitenkalender op de website van Natuurpunt Gent
  Groepen kunnen een geleide wandeling aanvragen.

  Natuurfietstocht met een audiogids

  Zin om de natuur in de buurt van Gent per fiets te ontdekken? Dit kan bij Natuurpunt Gent voortaan ook op eigen houtje met alle informatie van een ervaren natuurgids op je iPhone, smartphone of mp3-speler. We ontwikkelden speciaal voor jou een unieke en gratis luisterfietstocht.
  Langs een uitgestippeld parcours van ongeveer 30 km ontdek je de wondermooie natuurgebieden van Natuurpunt Gent die kronkelen langs de Leiemeersen.
  Met het gratis downloadbare kaartje ga je zelf op ontdekkingstocht langs de verschillende natuurgebieden.
  Meer info op de website van Natuurpunt

  Op stap met een Greeter

  Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op sleeptouw nemen voor een bezoek aan hun stad, dorp of streek. De Greeters zijn echte ambassadeurs die vanuit hun eigen ervaringen, kennis en passies vertellen en bezoekers rondleiden.
  In een bezoekje met een greeter staat de beleving centraal. Het persoonlijk onthaal en verhaal staan dus voorop waarbij greeters mensen meenemen alsof ze hun eigen familie op een tochtje door hun stad of dorp zouden trakteren. In de Leiestreek houden we het niet bij wandelingen maar hebben we greeters die ook per fiets kleine groepjes mensen willen rondleiden. Zelfs voor een ritje in de bakfiets of een tochtje op de skeelers staan er greeters klaar om mensen te ontvangen.
  Samen met één van deze Leiestreek Greeters kan je onze regio komen proeven, te voet, per fiets of zelfs met de bakfiets! Ontdek hun profielen hier en zoek de Leiestreek Greeter die best bij jou past. Voor meer informatie over de Leiestreek, leuke musea of logeeradresjes, ga naar www.toerisme-leiestreek.be