Snoeiles

De snoeiles was vorig jaar voorzien in de Oude Abdij , maar moest uitgesteld worden door de coronamaatregelen, en nu is de tuinman niet beschikbaar na een operatie. We verschuiven de snoeiles in de Oude Abdij naar volgende jaar. We hebben een alternatief. Gelet op de periode van het jaar , zomersnoei, in de tuin van Luc en Trees Vanacker.

WAAROM ZOMERSNOEI ? (omschreven door Guy Dekinder onze lesgever)
Door de zomersnoei krijgt het overblijvende vruchthout meer licht en zal het gezonder groeien. Luchtig gesnoeide bomen zijn minder vatbaar voor sommige schimmels.
Zomersnoei is groeiremmend, terwijl de wintersnoei de groei stimuleert.
Zomersnoei is noodzakelijk om meer kort vruchthout te bekomen.
Verwaarloosde fruitbomen die in de winter (teveel) gesnoeid werden, geven veel ongewenste scheuten. Bij de zomersnoei kan je de meeste waterscheuten verwijderen zodat de boom luchtiger wordt.

We nodigen jullie dan ook graag uit op een praktische snoeiles

op zaterdag 19 juni 2021 om 14.00 u.  in de tuin van Luc en Trees Vanacker-D’hont , Kruisstraat, 66 Drongen.

Deze demo-les  wordt gegeven door Guy De Kinder, leraar aan de tuinbouwschool in Mechelen, gekend lesgever bij Landelijke gilden, Tuinhier en Vlaco  en o.a. auteur van de „Groente & Fruit Encyclopedie”.

De toegang is gratis voor leden en familie. Niet-leden betalen ter plaatse € 3, drankje inbegrepen. Inschrijven tot 17 juni bij Luc Vanacker (0476/905966) of liefst mailen, met alle namen en telefoon naar lucvanacker@skynet.be . Mondmasker verplicht. Max 20 deelnemers.

We hopen u op deze boeiende activiteit te ontmoeten. Niet te missen.

TIJDSTIP: zaterdag 19 juni 2021 om 14.00 u
LOCATIE: tuin van Luc en Trees Vanacker-D’hont , Kruisstraat, 66 Drongen.
INKOM: leden gratis, niet-lesen e 3
INFO: lucvanacker@skynet.be 09 /227 63 90
ORGANISATOR: Landelijke Gilde Drongen-Centrum