Mari

  Drongenaar “mári” werd geboren te Gent in 1973 als Inge Moykens.

  De allereerste pasjes van mári buiten de afgebakende wereld van het eigen denken neergepend op papier, dateren van september 2009, toen de dekenij Drongen via “Kunst door Drongen” een weekend lang “kunstenaars” van deze gemeente de kans bood om met eigen werk naar het bredere publiek toe te stappen. We zijn inmiddels enkele jaren en deelnames aan het kunstevenement Kunst door Drongen verder, nl. in 2012 en 2015.

  De Oude Abdij en haar prachtige tuinen vormen de ideale omkadering voor dergelijk evenement, zo blijkt steeds weer.

  In 2013 schreef mári in opdracht van gerenommeerd Drongens kunstenaar MaRf een gedicht bij het bronzen beeld “De Zonneschilder”, dit ter gelegenheid van de tentoonstelling “3598 dagen later – sculpturen van MaRf-”

  Dichtbundels:

  2009 – Stille Tekens Over alledaagse momentopnames en menselijke relaties, heden geraakt door verleden. Soms herkenbaar?

  2015 – Tussen Nu en Later We reizen samen “tussen nu en later”, onze eigen bestemming tegemoet… Sommige gedachten tijdens deze levensreis zijn het waard of hebben er nood aan te worden “gedicht”.

  De dichtbundels herbergen telkens een selectie van 50 gedichten en zijn te koop voor 15 euro. Interesse? imoykens@gmail.com


  Contact: 
  Moykens Inge

  Klik om een mail te sturen