Leemans Hec

  Hec(tor) Leemans kreeg zijn opleiding aan de Dendermondse Academie voor Schone Kunsten. Daar leerde hij Sylvain Polfliet kennen met wie hij zijn gedachten vorm kon geven in de spionageverhalen Brian Howell.
  Tijdens zijn legerdienst kreeg hij  de kans om het werk van Merho voort te zetten. De strip die hij daar verzorgde verscheen in een legerblad. Het was een verhaal over een soldaat: Soldaat Jansens.
  Vanaf 1969 was Hec Leemans bezig met een eigen, nieuw idee. Hij maakte een aantal gagplaten rond Circus Maximus. Deze serie verscheen eerst in het Nederlandse stripblad Eppo (1977), later ook nog in Robbedoes (1984).
  Op 20 oktober 1975 startte hij de succesvolle reeks Bakelandt in Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Na het overlijden van zijn scenarist Daniël Jansens zette Hec Leemans de reeks alleen voort. Hij nam zowel het scenario als het tekenen voor zijn rekening.
  In 1990 volgden 2 nieuwe reeksen: de strip Nino, getekend door Dirk Stallaert en de strip Kowalsky.
  Vanaf 1997 werkte Hec Leemans aan een stripreeks met de figuren van de populaire TV1-reeks F.C. De Kampioenen. Het succes bleef niet uit.


  Contact: 
  Leemans Hec

  Tel:

  Klik hier om een mail te sturen