Edith George

  Kunstopleiding:

  Tekenen en schilderen: “Vrije Akademie Gent” v.z.w. (VAG) met Arnold Verhé, kunstschilderen.

  Aquarel met Gilbert Declercq, illustrator-aquarellist,als begeleider,vormen we, sinds verscheidene jaren met een 10-tal amateurs de groep “Aquarelatelier”.We schilderen in Drongen-centrum.

  Tentoonstellingen.

  Groepstentoonstellingen met de VAG.
  Groepstentoonstellingen met de KPB (Koninklijke Bond van het Personeel van Universiteit Gent).
  Verschillende groepstentoonstellingen met “Aquarelatelier” (Kollekasteel,Mariakerke-“Ons Huis”, Vrijdagsmarkt Gent, Abdij van Affligem,”’t Martinushuis”, Ekkergem, enz.)

  Techniek:

  De techniek die mij werd bijgebracht door Gilbert Declercq wordt door hem aangeduid als de ‘zuivere aquarelleertechniek’ in tegenstelling tot gemengde technieken.

  Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van hulpmiddelen om bvb kleine delen van het blad wit te houden,  en dat enkel met aquarelverf wordt geschilderd met penselen.

  Het moeilijkste aan de techniek is dus om het wit heen te schilderen, en een tweede probleem is dat je ondanks sommige gedeelten van het werk ‘donker’ moeten zijn, je die niet mag ‘toe’ schilderen, d.w.z. Je moet het papier onder de verf nog kunnen voelen. Dit wordt de transparantie genoemd, die dus behouden moet blijven.


  Contact: 
  George Edith

  Tel: 09 226 60 23

  Uitleg over groep “Aquarelatelier”

  Op dit ogenblik zijn we een groepje van 8 mensen die al verschillende jaren samenkomen. Dit hoeft geïnteresseerden niet af te schrikken,  verleden jaar is er nog iemand nieuw bijgekomen. Voorlopig zijn we met 6 vrouwen en 2 mannen .de leeftijd schommelt tussen 50 en 80 jaar. Er wordt geen les gegeven,  onze vroegere leraar, Gilbert Declercq, komt wel nog af en toe langs, om ons met raad en daad bij te staan. We komen een 15 tal keren samen op zaterdagvoormiddag tussen 9u30 en 12 uur in het Parochiaan Centrum van Drongen.
  De prijs voor één jaar is om en bij €60. Voor een beginnende amateur is het niet zo vanzelfsprekend,  maar mits voldoende inzet en doorzettingsvermogen en eigen lesmateriaal in de vorm van boeken en tijdschriften,  kan  dat ook wel lukken.