Verkenning Het Zwin

Jaarlijks trekken ook wij er op uit naar onze vakantiebestemmingen. Het Zwin is zo een plek voor trekvogels die van overal komen om voor sommige hier te overwinteren en voor andere nog verder te trekken. Zij landen er op de internationale luchthaven voor vogels en blijven hier ook soms om te broeden.
In deze vernieuwde omgeving kan je vogels aantreffen zoals bergeenden , kolganzen, ooievaars , boerenzwaluwen, lepelaars, visdiefjes en nog veel meer. Zij doen ons land aan ,sommigen blijven er totdat zij in het najaar naar hun land van oorsprong terugkeren. Misschien kan je hen in levende lijve zien of hun avontuur beleven in de permanente tentoonstelling.
Praktische info:
Datum : zondag 23 juni 2019 verzamelen wij om 9:45 uur aan de ingang van het bezoekerscentrum. Wij bezoeken gedurende ongeveer 2 uur de Zwinvlakte met een gids. Nadien kan iedereen op eigen tempo een bezoek brengen aan de permanente tentoonstelling en zien waarom de vogeltrek zo’n ongelooflijk avontuur is . Wij kunnen onze meegebrachte pic nic aan spreken in een overdekte buitenruimte of je kan ook een dagschotel nuttigen in de shelter aan een democratische prijs ( 18 à 21 € ).
Na het middagmaal wandelen wij langs de kustlijn, een deeltje door de wijken van het Zoute , een stukje bos en terug door de weiden palend aan het Zwin. Een tocht van ongeveer 8,5 km.

Deelnameprijs: 15 €/persoon voor onze leden en 20 €/persoon voor de niet-leden.
(toegang tot het Zwin en bezoek met gids ) .Parking kost 5 € /dag.
Wil je er bij zijn? Contacteer één van de bestuursleden en schrijf het bedrag over op
rekening van Pasar Drongen BE 95 8901 5400 9658.
Inschrijven kan tot 1 juni 2019 ( boeking van de gids)

TIJDSTIP: Zondag 23 juni 2019 om
LOCATIE: Ingang van Het Zwin
INKOM: 15 €/persoon voor onze leden en 20 €/persoon voor de niet-leden.
INFO: F.Van Hecke 092274129 of Linda Dewitte 092268004
ORGANISATOR: Pasar Drongen