Streekproducten en bedrijfsbezoek

Na onze activiteit “Het Zoete Bakken” hebben we dit jaar het idee naar voor gebracht om daaraan een vervolg te breien. Daarom gaan we op stap, we maken er een Bakkersdag van, alles in het kader van bakken en streekproducten. We vertrekken die dag om 8.20 u aan de Spar van Drongen/Luchteren en om 08.30 u aan de Boskeete. In de voormiddag komen we doorheen een deel van de Vlaamse Ardennen terecht in Geraardsbergen waar we opgewacht worden door een plaatselijke gids. We gaan op de koffie met het plaatselijk streekproduct : de Mattentaart. We willen natuurlijk ook zien en horen hoe deze lekkernij wordt gemaakt. Daarom neemt de gids ons mee in een workshop over het maken van een mattentaart.
Na een wandeling in de stad krijgen we een mattentaart mee naar huis.

Voor ons namiddagprogramma moeten we een 15 kilometertjes verder, nl naar Ninove.

Maar eerst gaan we iets nuttigen en om de groep samen te houden is er besloten dit te doen in het Zwemkaffee in Ninove; de plaats zal gereserveerd worden en er is een eerlijk aanbod om een kleinigheid te eten. De deelnemers zullen nog geïnformeerd worden over de mogelijkheden en de keuzes. Dit is niet inbegrepen in de prijs van de reis.

Tegen 13.30 u worden we verwacht voor ons bezoek aan La Lorraine

Brood, patisserie, viennoise, snacks, donuts,… ga zo maar door, van zalige zoetigheden tot een uitgebreid broodassortiment, alles passeert de revue.
Het bezoek begint met een bedrijfsfilm, dan volgt het eigenlijke bezoek en tot slot eindigen we met een receptie waarbij we vanzelfsprekend ook moeten proeven en zelfs lekkers meekrijgen naar huis.

Belangrijke praktische info:

La Lorraine is een voedingsbedrijf waar strikte hygiënische regels gelden. Juwelen zoals oorringen, ringen met steentjes, halskettingen, horloges, armbandjes en zichtbare piercings worden niet toegelaten in de productie omgeving.

Er wordt gevraagd geen open schoenen noch schoenen met hoge hakken te dragen en er dienen ook verschillende trappen te worden genomen. Een bezoekerslijst moet 10 dagen vooraf worden doorgestuurd naar het bedrijf; vandaar dat 1 November moet worden in het oog gehouden.

De prijs voor deze dagtrip bedraagt 45 €, koffie s morgens inbegrepen.

Je dient in te schrijven vóór  1 november 2019  bij Chris De Roeck, tel: 09 329.50.30 – of op christiaan.de.roeck@telenet.be. Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag op rekening BE63 7512 0579 2008 van KWB Luchteren.

TIJDSTIP: 12 november 2019
LOCATIE: aan de Spar van Drongen/Luchteren en om 08.30 u aan de Boskeete.
INKOM: 45 €, koffie s morgens inbegrepen
INFO: Chris De Roeck, tel: 09 329.50.30 - of op christiaan.de.roeck@telenet.be
ORGANISATOR: KWB en Femma