Startschot OMG! Van Eyck was here

Het is zover! In 2020 brengt de Stad Gent met het cultureel-toeristisch themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ een jaar lang hulde aan de Vlaamse meester Jan van Eyck. Vandaag wordt officieel het startschot gegeven!

Van Eyck-shop en meeting point

In de Lakenhalle onder het Gentse Belfort (Sint-Baafsplein 2A, 9000 Gent) opent op 1 februari de Van Eyck-shop en meeting point. Daar kunnen bezoekers terecht voor meer informatie en worden producten van lokale Gentse makers aangeboden. Meer dan zeventig makers engageerden zich om een product of ontwerp te maken geïnspireerd op het Lam Gods. (7/7 open van 10 uur tot 18 uur)

Van Eyck. Een optische revolutie – MSK Gent

Daarnaast opent vandaag ook de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit in het Museum voor Schone Kunsten: Van Eyck. Een optische revolutie. Wereldwijd bleven er van Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeker de helft daarvan reisde naar Gent.

De terugkeer van het Lam

Sinds 24 januari is het gerestaureerde centrale paneel van het Lam Gods te bewonderen in de Sint-Baafskathedraal. De terugkeer van het Lam wordt gekoppeld aan een tentoonstelling van kunstenaars Kris Martin, Lies Caeyers en Sophie Kuijken.

Van Eyck in de Wijk

We brengen Jan van Eyck niet alleen naar het stadscentrum, maar ook naar de Gentse wijken. Cultuur Gent biedt ondersteuning aan lokale verenigingen en initiatiefnemers die activiteiten rond de Vlaamse meester en zijn magnifieke Lam Gods in eigen wijk willen organiseren. Het programma van de deelnemende wijken zal in de loop van volgende week beschikbaar zijn via deze pagina.

Meer informatie over het volledige projectjaar ‘OMG! Van Eyck was here’ vind je hier.

TIJDSTIP: februari 2020
LOCATIE: Verschillende plaatsen
INFO: cultuur@stad.gent
ORGANISATOR: Cultuur Gent