Samen aan Zet najaar 2020

Hoe COVID19 virus haalde ons leven flink overhoop. In het voorjaar was het lange tijd onmogelijk om samen te komen. En het is nog afwachten wat het najaar en de winter brengt. Wel weten we dat er in de donkere dagen meer dan ooit nood zal zijn om elkaar te vinden. Weet dat je hiervoor altijd een beroep kan doen op Samen aan Zet, hét subsidiekanaal om mensen samen te brengen. Voor kleinschalige activiteiten gericht op ‘ontmoeting’ kan je het hele jaar door via ‘Samen aan Zet’ een forfaitair bedrag aanvragen van 150, 300 of 500 euro.

Voor grotere initiatieven of projecten kan je tot 2000 euro steun krijgen. Hiervoor zijn de volgende uiterste indiendata 15 september en 15 november. De behandeling van je dossier neemt zes tot acht weken in beslag. Wil je sneller aan de slag? Neem dan contact op met het team ‘Samen aan Zet’. Wij doen ons best om je herfst- en winterplannen te doen slagen.

Inspiratie nodig?

Deze zomer waren er heel wat Corona-proof initiatieven om buren met elkaar in contact te brengen en elkaar te steunen. Gentenaars toonden zich erg creatief en gaven het virus geen kans. Van yogalessen in Ledeberg tot eighties aerobics lessen aan de woonblokken van Groene Briel. Radio Gaga haalde haar caravan van stal en bracht live radio voor de bewoners van de appartementsblokken aan Scheldeoord.

Gent kwam niet toevallig ook in het vizier van VRT op ‘Dag van de Buren’. Bekijk hier het verslag en laat je inspireren door tal van buurtinitiatieven.