Regio: Cultuuruitstap Den Bosch in GAAT NIET DOOR

Onze cultuuruitstap brengt ons dit jaar naar Noord-Oost-Brabant, naar het historische ’s Hertogenbosch. ‘Den Bosch’ is de hoofdstad van de Provincie Noord-Brabant en kent een rijke historie die teruggaat naar 1185. Tijdens de gegidste wandeling in het historisch cen-trum maken we kennis met de vele bezienswaardig-heden van deze prachtige culturele stad, zoals de schitterende Sint-Janskathedraal. De Binnendieze is een heus labyrint van grachten en stromen, dat grotendeels overbouwd werd en zich nu dus ondergronds bevinden.
Wij vertrekken vanuit Gent aan de P+R Watersport-baan en we stoppen onderweg voor koffie/thee & 2 koffiekoeken. Aangekomen in Den Bosch verken-nen we de binnenstad met gids. Na de wandeling genieten wij dan in het centrum van een driegangenlunch in restaurant Picasso. De cultuur beperkt zich niet alleen tot het centrum van Den Bosch, ook in de regio valt er heel wat historisch erfgoed te ontdekken.
Met de bus maken we een begeleide rondrit langs-heen de vestingstadjes Oss en Uden en de vele sporen van de religieuze kunst. Wij passeren o.a. het Kasteel van Heeswijk en de oudste Norbertijner abdij van Berne.
PROGRAMMA
07u15 Samenkomst ter hoogte v/d Topsporthal
07u30 Vertrek P+R Watersportbaan en onderweg Stop voor koffie/thee & koeken op de bus
10u30 Gegidst bezoek historisch centrum Den Bosch
12u15 Driegangenlunch inclusief drankje + koffie
14u30 Begeleide rondrit in de omgeving van ‘s Hertogenbosch
16u00 Vrije tijd in de binnenstad ‘Den Bosch’
17u30 Aanvang terugreis (kleine pitstop)
Kostprijs all-in 66 €/ lid en gezinslid of 71€/ niet-lid
Dit omvat: Luxe autocar, fooi chauffeur, gegidste stadswandeling en begeleide rondrit, ontbijt en driegangenmenu + drank en koffie
Inschrijven: Ten laatste 1 april bij Trees D’hont Tel. 09/227 63 90 of  treesdhont@hotmail.com met vermelding van uw naam+ ev. gezinslid en de afdeling. De inschrijving is pas definitief na storting op de rekening Ferm Regio Schelde-Leie BE63 7374 2609 8108 eveneens met vermelding van uw naam+ ev. gezinslid en de afdeling.
Opgelet! Inschrijvingen zijn beperkt tot 98 pers. Na 8 april wordt annulering niet meer terugbetaald

TIJDSTIP: dinsdag 14 april om 7.15 uur
LOCATIE: Samenkomst ter hoogte v/d Topsporthal
INKOM: 66 €/ lid en gezinslid of 71€/ niet-lid
INFO: Trees D’hont Tel. 09/227 63 90 of treesdhont@hotmail.com
ORGANISATOR: Ferm Regio Schelde-Leie