“Levende Leie” dag GAAT NIET DOOR

Eén keer per jaar willen we het project Natuurpark Levende Leie extra onder de aandacht brengen. Jouw aandacht. De aandacht van het beleid. Van onze partners, die van nu en die van straks. Van de bewoners van deze mooie streek. Van toevallige wandelaars en regelmatige bezoekers. Maar vooral maken we er een familiedag van: relaxt, avontuurlijk en plezierig. De Levende Leiedag wordt nu hard voorbereid. (Mocht je willen helpen: laat het ons weten!). Begin februari vind je op deze pagina het gedetailleerde programma en de kans om in te schrijven op de activiteiten waar het meest vraag naar is.

De Levende Leiedag 2020 is op 14 juni 2020 te gast in de Abdij van Drongen. De locatie zelf is al de moeite van je bezoek waard. We krijgen er, binnen en buiten, ruim plaats voor de vele activiteiten die we in petto hebben.

Ook voor deze Levende Leiedag 2020 organiseren we een fotowedstrijd. Het thema is dit jaar een mondvol (daar hebben foto’s gelukkig geen last van): Schatten aan de Leie, met focus op de waardevolle natuurlandschappen, architectuur en varend materieel, waarbij de Leie tussen Deinze en Gent figureert’.
Iedereen kan maximaal 3 foto’s insturen tussen 15 maart en 15 mei. De jury kiest er de finalisten uit die op de Levende Leiedag in de crypte van de Oude Abdij te Drongen zullen geëxposeerd worden. Om 17.30 worden de winnaars bekendgemaakt: een foto van de categorie volwassenen, een foto van een jonge fotograaf (tot 18 jaar) en een publieksprijs gekozen dor de bezoekers.

Aan het einde van de dag worden de geëxposeerde foto’s geveild. Alle aanwezigen kunnen bieden.

Voor de precieze regels verwijzen we naar het reglement. Je kunt het downloaden via deze link.

(teksten overgenomen uit de website van levendeleie.be)

TIJDSTIP: 14 juni 2020
LOCATIE: in en rond de Abdij en in de Assels, 14 juni
INFO: philippe.ampe1@telenet.be
ORGANISATOR: Natuurpunt, werkgroep Assels