Jaarlijkse reis

Na onze uitstap van 2018 naar Rijsel, gaat onze dagtrip dit keer naar die andere metropool, Antwerpen. En Antwerpen bezoeken, dat is kiezen, kiezen tussen een veelheid aan musea, kerken, rijkelijke patriciërshuizen, gezellige straatjes, de voormalige haven en zoveel meer.

In elk geval staat vast dat we stipt vertrekken om 7.20 u aan de Spar en om 7.30 u op de hoek Luchterenstraat-Boskeetstraat. Afhankelijk van het verkeer voorzien we in Antwerpen aan te komen tegen 8.30 – 8.45, tijd voor een ochtendlijke koffie in de buurt van het Justitiehuis.
Aansluitend neemt onze gids ons mee voor een wandeling door de pittoreske wijken ‘t Zuid, de voormalige havenbuurt en het St Andrieskwartier. Eindpunt van de wandeling is het Plantin-Moretusmuseum.Dit oorspronkelijke woonhuis en atelier van de familie Plantin-Moretus vertelt ons alles over de geschiedenis van het boek en de boekdrukkunst. Christoffel Plantin en zijn schoonzoon Jan Moretus waren de eerste drukkers op industriële schaal. Wij wandelen door dit prachtige patriciërshuis en keren terug naar de 16de eeuw met “de Gulden Passer”, de drukkerij, de bibliotheek, hun winkel, enz. Eén bijzonderheid mogen we er niet vergeten : de tuin die door koningen en prinsen frequent werd bezocht, met planten die populair waren in de 16de  een 17de eeuw.

Tegen de middag zijn we dan verwacht in een plaatselijk restaurant, middenin de oude havenbuurt. Wij hebben een typisch middagmaal besteld, inclusief de drankjes tot zelf de koffie achteraf.

Nadien brengt de bus ons tot aan het Eilandje. Een mooi beginpunt voor de namiddag. Onze gids neemt ons mee tot boven het MAS waar we een ongeëvenaard panorama te zien krijgen over de stad en zijn haven. Van Hieruit verkennen we dan weer een ander deel van de stad, waarbij we voorbijkomen aan tal van statige huizen, sfeervolle hoekjes, beroemde kerken, met onder meer de barokke St Pauluskerk en zijn befaamde calvarie, het Schipperskwartier, om tot slot uit te komen aan de O.L.V. Kathedraal.

Dit wonder van de gotiek is een must voor wie Antwerpen bezoekt, dus ook voor ons staat die op ons programma.

Aansluitend is er nog vrije tijd voorzien, waarbij iedereen de kans krijgt tot een vrij avondmaal. U kiest zelf, in de buurt van de Grote Markt zijn de eetgelegenheden veelvuldig aanwezig. Dat gaat van simpele fast-food, over pizza’s, frituren tot restaurantjes.

We vertrekken uit Antwerpen om 19.30 u en voorzien rond 20.30 u terug in Luchteren aan te komen.

De gehele reis wordt gegidst, ook ter plaatse in Antwerpen.

Inlichtingen monique.haghedooren@telenet.be of 0472/433 709

De prijs voor deze dagtrip :  € 64 niet leden ( zijn ook niet verzekerd) en € 59 euro voor leden Femma- en KWB-leden , alles inbegrepen behalve het avondmaal en de koffie ‘s morgens. Inschrijven tot 1 maart kan :

  • via telefoon Marlène Demeyer 09/227 27 13 of  mail marlene@telenet.be
  • via overschrijving op rek. nr. BE84 8901 5401 9459 van ‘Femma Luchterense Vrouwen’ met vermelding van de activiteit.
TIJDSTIP: dinsdag 19 maart 2019
LOCATIE: om 7.20 u aan de Spar en om 7.30 u op de hoek Luchterenstraat-Boskeetstraat.
INKOM: : € 64 niet leden ( zijn ook niet verzekerd) en € 59 euro voor leden Femma- en KWB
INFO: monique.haghedooren@telenet.be of 0472/433 709
ORGANISATOR: Femma Drongen Luchteren