De stilte zingt U toe, o God

Je bent welkom in de Oude Abdij Drongen voor een vijfdaagse, gepreekte groepsretraite. De begeleider, jezuïet Jan van de Poll, geeft ’s morgens en in de namiddag een meditatieve inleiding tot gebed en bezinning. Hij vertrekt hierbij van Bijbelteksten waarin een diepere betekenis wordt verkend. Je krijgt aanwijzingen en vragen om in de persoonlijke tijd mee aan de slag te gaan en zo je weg als mens en als gelovige te verdiepen. Je krijgt ook inspiratie mee uit het denken van Ignatius van Loyola. Deze liet ons zijn Geestelijke Oefeningen naspirituele oefeningen en inzichten bedoeld om Jezus steeds beter leren kennen en sterker te kiezen voor Zijn manier van leven.

Dagelijks zijn er gebedsmomenten alsook de eucharistie, Er is mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met de begeleider of met een andere geestelijke begeleider van de Oude Abdij.
​De retraite (het hele programma, inclusief de maaltijden) verloopt in stilte. Alleen bij het avondmaal bij aankomst op 15 juni en bij het ontbijt de laatste dag, wordt er gepraat. Zo maak je ook samen de overgang van het gewone leven naar de stilte van de retraite en omgekeerd.

Praktisch: maandag 15 juni (18 uur) tot zondag 21 juni 2020 (9.30 uur) in de Oude Abdij Drongen, Drongenplein 27 9031 Drongen (Gent)

Meer info en aanmelden: https://www.oudeabdij.be/gepreekt-zomer.html

of activiteiten@oudeabdij.be of 09 226 52 26

https://www.oudeabdij.be/gepreekte-retraite.html

TIJDSTIP: 15 tot 21 juni 2020
LOCATIE: Oude Abdij
INFO: activiteiten@oudeabdij.be of 09 226 52 26
ORGANISATOR: Oude abdij