Daguitstap Mechelen met Pasar en LG Drongen

We nodigen jullie graag uit voor een unieke daguitstap op zaterdag 28 augustus 2021 van 08.20 u. tot 19.30 u. (hangt af van files). De eerste stopplaats is de Dossin kazerne. Tijdens de rondleiding in de permanente tentoonstelling kom je alles te weten over de geschiedenis van de Dossinkazerne tijdens de Tweede Wereldoorlog, en haar functie als verzamelkamp voor Joden en Roma. Na een introductiefilm, leer je samen met de gids stap voor stap de geschiedenis van de Holocaust kennen.
Daarna verplaatsen we ons (te voet, 10 min.)naar de Brasserie van Brouwerij het Anker. Daar nuttigen we ons middagmaal. We voorzien (menu 1) Stoverij met Gouden Carolus Classic, witloofslaatje en frietjes of (menu2) Zeewolffilet met kruidenkorst, aardappelpuree met jonge erwtjes, zure room en sjalot, graanmosterdsaus. Kies je menu bij inschrijving.  Daarbij aangepaste drank.  Als afsluitertje huisgemaakte rijstpap met saffraan uit Morkhoven. Wie een vegetarische schotel wenst,  moet dit bij de inschrijving melden.
Eens aangesterkt, bezoeken we de brouwerij. Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. We worden er rondgeleid door een gids. Nadien mogen we ook proeven.
Nu we geen dorst meer hebben, wandelen we naar de kathedraal van Mechelen. (Weer 10 min.). We bezoeken de kathedraal en beklimmen eventueel de Sint-Romboutstoren, met begeleiding van een gids.

Rond 18.15 uur vertrekken we terug naar Drongen.

Meer info en inschrijven : Schrijf HIER in (klik op “hier”). Indien dit echt niet lukt bel dan Frank Van Hecke op tel. 09227 41 29 of 0479 93 62 04

De verplaatsing is per bus. We willen stipt om 8.20 u. vertrekken op de parking van Red Square (vroegere Recta-Vit) aan Antoon Catriestraat 58. Fietsen kunnen in nr. 58 geplaatst worden.

De deelname is € 90, voor leden. Niet-leden betalen € 100. De prijs is inclusief bezoeken aan musea, brouwerij, kathedraal en Sint Romboutstoren  met gids, middageten met drankje, proeverij, busreis, fooi chauffeur..

Inschrijven is noodzakelijk, ten laatste op 10 aug., tot volzetting (Er zijn 50 plaatsen, vol is vol). Stort dan het bedrag op BE95 8901 5400 9658, van Pasar Drongen, met vermelding van naam, telefoon en menukeuze. Niet betaald is niet ingeschreven! Tot dan!

Alles zal corona-proof geregeld worden, volgens de dan geldende maatregelen. (mondmasker mee!)

TIJDSTIP: 28 augustus
LOCATIE: Vertrek per bus:
INFO: lucvanacker@skynet.be 09 /227 63 90
ORGANISATOR: LG Drongen-Centrum