Busuitstap naar Mechelen met LG GAAT NIET DOOR

We nodigen jullie graag uit voor een unieke daguitstap op zaterdag 29 augustus 2020 van 08.20 u. tot 20.00 u. (hangt af van files). De eerste stopplaats is het Fort van Breendonk. De gruwel van het nazisme en de concentratiekampen hebben ook België niet gespaard. Het fort van Breendonk is hiervan een ontroerend en sprekend bewijs. Vandaag is het één van de best bewaarde kampen in Europa. We verkennen het domein individueel met behulp van een audiogids.

Daarna verplaatsen we ons naar de Brasserie van Brouwerij het Anker. Daar nuttigen we ons middagmaal. We voorzien Stoverij met Gouden Carolus Classic, witloofslaatje en frietjes. Als afsluitertje huisgemaakte rijstpap met saffraan uit Morkhoven. Wie liever Pladijsrolletjes met seizoensgroenten en kruidensaus heeft in plaats van de stoverij, moet dit bij de inschrijving melden. Drank zelf te betalen.

Eens aangesterkt, wandelen we (5 min.) naar de Dossin kazerne. Kazerne Dossin is een intense plaats van herinnering, een unieke ‘lieu de mémoire’. Het museum gaat in op de vervolging van Joden en zigeuners in België. Een gids begeleidt ons door de vaste tentoonstelling.

Vervolgens wandelen we de weg terug naar de brouwerij. Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. We worden er rondgeleid door een gids. Nadien mogen we ook proeven. Tegen 20 uur zijn we terug in Drongen.

Meer info en inschrijven : Van Hecke Frank op  tel. 092274129 of vanheckefrank@skynet.be (liefst)

De verplaatsing is per bus. We willen stipt om 8.20 u. vertrekken op de parking van Red Square (vroegere Recta-Vit) aan Antoon Catriestraat 58. Fietsen kunnen in nr. 58 geplaatst worden. De deelname is € 70, voor leden. Niet-leden betalen € 80.

Inschrijven is noodzakelijk, ten laatste op 1 aug., tot volzetting (Er zijn 51 plaatsen, vol is vol). Stort dan het bedrag op  BE 95 8901 5400 9658, (Pasar Drongen) met vermelding van naam en aantal deelnemers. Niet betaald is niet ingeschreven! We rekenen op uw komst! We maken er een boeiende dag van.

Helaas kan na 1 augustus het bedrag niet meer terugbetaald worden. Alles moet op voorhand betaald worden in het Anker, Dossin en Breendonk. Kan je toch niet meegaan, zoek dan een plaatsvervanger.

TIJDSTIP: Zaterdag • 29/08/2020
LOCATIE: aan Red Square
INKOM: 70 euro (niet leden 80)
INFO: Van Hecke Frank T 09 227 41 29 E vanheckefrank@skynet.be
ORGANISATOR: Pasar en LG