Busuitstap Champagneweekend GAAT NIET DOOR

Eén dag is veel te kort om kennis te maken met de vele highlights van de boeiende Champagnestreek. Naast de ontelbare producenten van de wereldberoemde bubbels kan de regio immers ook uitpakken met een aantal belangrijke historische steden en schitterende landschappen. CuVino is fier u een uitgekiende selectie van dit alles te kunnen aanbieden tijdens een exclusief weekend. Op zaterdagmorgen ontvangt Amandine ons trots op het familiale Premier Cru domein Damien-Buffet in Sacy. De degustaties na de rondleiding krijgen nog een vervolg tijdens de picknick die, als het weer wat meezit, aangeboden wordt in de wijngaarden.

In de namiddag worden we opgewacht op het domein Vollereaux in Pierry, alhoewel nog steeds familiaal verankerd, reeds goed voor meer dan 1km ‘’crayères’’ aan rijpend bubbelplezier.

De dag eindigt in Troyes, beroemd om zijn middeleeuwse vakwerk. Het diner wordt gereserveerd in restaurant L’IIlustré in het historisch centrum van de stad. Ons Hotel Comtes de Champagne ligt er op een boogscheut vandaan.

Eén dag is veel te kort om kennis te maken met de vele highlights van de boeiende Champagnestreek. Naast de ontelbare producenten van de wereldberoemde bubbels kan de regio immers ook uitpakken met een aantal belangrijke historische steden en schitterende landschappen. CuVino is fier u een uitgekiende selectie van dit alles te kunnen aanbieden tijdens een exclusief weekend.

Op zaterdagmorgen ontvangt Amandine ons trots op het familiale Premier Cru domein Damien-Buffet in Sacy. De degustaties na de rondleiding krijgen nog een vervolg tijdens de picknick die, als het weer wat meezit, aangeboden wordt in de wijngaarden.

In de namiddag worden we opgewacht op het domein Vollereaux in Pierry, alhoewel nog steeds familiaal verankerd, reeds goed voor meer dan 1km ‘’crayères’’ aan rijpend bubbelplezier.

De dag eindigt in Troyes, beroemd om zijn middeleeuwse vakwerk. Het diner wordt gereserveerd in restaurant L’IIlustré in het historisch centrum van de stad. Ons Hotel Comtes de Champagne ligt er op een boogscheut vandaan.

Lang uitslapen is helaas niet aan de orde. Na het ontbijt rijden we naar Reims, de ‘’Capital’’ van de Champagne, waar we u de kans willen geven tot een vrij bezoek aan de kathedraal. We genieten verder van dit impressionante gebouw vanuit onze brasserie waar we de lunch nemen.

Dat Vranken-Pommery allesbehalve een kleine familiale onderneming is, wordt snel duidelijk zodra we door de statige poort de enorme site betreden. Na een rondleiding wil CuVino graag het weekend in schoonheid afronden met een degustatie niet alleen van een Brut Royal, maar als kers op de taart ook van een Grand Cru Millésimé !

Datum : zaterdag 2 en zondag 3 mei 2020

Vertrek: Samenkomst op de parking van Ret Square, Antoon Catriestraat 39, 9031 Drongen. De bus vertrekt om 6u30 stipt.

We voorzien terug zijn te Drongen op zondagavond 3 mei rond 20u.

Deelnameprijs : 240€ per persoon ( all-in : busreis, mini-ontbijt, bezoeken Champagne domeinen en degustaties, Hotel B&B in standaard tweepersoonskamer, picknick, 2 x lunch, diner, fooien,..)

Niet inbegrepen in de prijs :

  • Dranken bij lunch en diner, behalve het aperitief bij het diner.
  • ( Bij de picknick zijn dranken inbegrepen )
  • Bijkomende persoonlijke uitgaven in het hotel zijn zelf ter plaatse af te rekenen bij het uitchecken.
  • Wie een éénpersoonskamer wenst dient een toeslag te betalen van 20€ per persoon ( 240€/pp + 20€/pp = 260€/pp )

Inschrijven:

  • Per mail naar hans.vansteenbrugge1@telenet.be met vermelding  hoeveel twee- en/of éénpersoonskamers gewenst zijn. Wil ook duidelijk de kamerindeling vermelden met vermelding van namen en voornamen en of u de kamer deelt met iemand die apart inschrijft.
  • Inschrijven op BE36 4427 6727 5181 van Hans Vansteenbrugge met vermelding: “Champagne 2020”.

Inschrijven kan uiterlijk tot en met zondag 15 maart. Dit is belangrijk omdat de definitieve hotelreserveringen tijdig dienen te gebeuren.

Deze organisatie heeft een niet-commercieel karakter.

Champagne kan uiteraard vrij aangekocht worden bij de bezochte domeinen.

TIJDSTIP: (zaterdag 2 en zondag 3 mei)
LOCATIE: Samenkomst op de parking van Ret Square, Antoon Catriestraat 39, 9031 Drongen
INKOM: 240€ per persoon
INFO: hans.vansteenbrugge1@telenet.be
ORGANISATOR: CuVino